«Δυόμιση χρόνια μετά τα εγκαίνια Τσίπρα 16 Ιουλίου 2016 τώρα δεν γίνονται μόνο αεροδιακομιδές ασθενών αλλά και γιατρών λόγω υπερκόπωσης»,  καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «πέντε γιατροί- η γυναικολόγος, ο νευρολόγος, η οδοντίατρος, ο αναισθησιολόγος, ο ακτινολόγος- λόγω υπερκόπωσης με έκτακτα προβλήματα υγείας διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της χώρας».

 

Την ίδια στιγμή γιατροί του Νοσοκομείου Σαντορίνης υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου «για την επικινδυνότητα των υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης». 

 

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για υποστελέχωση του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 «να λειτουργεί με 35 γιατρούς και σήμερα είναι μόνο 25».

 

Προσθέτει ότι υπάρχει «μία γυναικολόγος με μπλοκάκι και ένας παιδίατρος. Ως εκ τούτω δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί. Υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει νεφρολόγος γιατρός για να λειτουργήσει. Επίσης, δεν υπάρχει οφθαλμίατρος και ψυχίατρος».

 

Στον χειρουργικό τομέα υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός γιατρός», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτοντας ότι «οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζουν αμείωτες, αφού το νοσοκομείο δεν πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις».

 

Ακόμη «η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Δεν υπάρχει τμήμα Αιμοδοσίας».

 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε δεν συμμετείχε στην προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας αναισθησιολόγος, κανένας χειρουργός, κανένας νεφρολόγος».

 

«Με συνέπεια ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα βελτιωθεί η κατάσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ