Στα δύο ευρώ η τιμή της βενζίνης σε ορισμένα νησιά

Στα δύο ευρώ η τιμή της βενζίνης σε ορισμένα νησιά Facebook Twitter
0

Τα δύο ευρώ αγγίζουν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι τιμές ανέρχονται χαρακτηριστικά στα 1,97 ευρώ ανά λίτρο στην Αμοργό και την Κίμωλο και στα 1,95 ευρώ στην Πάτμο.

Πάνω από 1,80 ευρώ είναι οι τιμές σε αρκετά άλλα νησιά.

Τις τελευταίες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης έχει ανεβεί κατά τέσσερα λεπτά ενώ μετά το τέλος Μαρτίου η αύξηση ανεβαίνει στα 5 με 7 λεπτά ανά λίτρο.

Παραπλήσιες αυξήσεις παρατηρούνται και στις τιμές του πετρελαίου.

Οι τιμές των καυσίμων πιέζονται προς τα επάνω και λόγω των διεθνών εξελίξεων με τις ΗΠΑ και το Ιράν, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε την Ουάσιγκτον από την συμφωνία για τα πυρηνικά, και πιθανόν θα περιοριστούν οι εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία του GlobalPetrolPrices η έκτη ακριβότερη χώρα για να αγοράσει κανείς βενζίνη από συνολικά 167 χώρες είναι η Ελλάδα.

Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα με ημερομηνία αναφοράς την 30η Απριλίου 2018 φθάνει στα 1,91 δολάρια το λίτρο, κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας σε πολύ υψηλότερη θέση σε σχέση με άλλες παραδοσιακά ακριβές χώρες όπως είναι για παράδειγμα η Σουηδία (1,78 δολάρια το λίτρο) ή η Ελβετία (1,60 δολάρια το λίτρο).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM