Κορωνοϊός: Επιστροφή 43 εκ. ευρώ από εισφορές του 2018 - Ποιοι οι δικαιούχοι

Κορωνοϊός: Επιστροφή 43 εκ. ευρώ από εισφορές του 2018 - Ποιοι οι δικαιούχοι Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Επιστροφή 43 εκ. ευρώ από εισφορές του 2018 - Ποιοι οι δικαιούχοι (Eurokinissi)
0

Στην επιστροφή 43 εκ. ευρώ από εισφορές του 2018 σε 51.617 ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοτελώς απασχολούμενους, λόγω κορωνοϊού, προχωρά ο ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εργασίας.

Το ποσό προέρχεται από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του οικονομικού έτους 2018 και αναλυτικότερα αφορά σε:

- 40.163 ασφαλισμένους που δεν έχουν εκκρεμότητες από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020 (όσοι δηλαδή πλήρωσαν κανονικά τις εισφορές τους). Σε αυτή την περίπτωση η καταβολή στους λογαριασμούς των δικαιούχων, θα γίνει την Πέμπτη 9 Απριλίου εφόσον καταχωρήσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού στην ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΦΚΑ μέχρι την Τρίτη 7 Απριλίου.

- Για τους 11.494 υπόλοιπους ασφαλισμένους η καταβολή θα γίνει την Πέμπτη 23 Απριλίου, ώστε να προηγηθεί ο συμψηφισμός της οφειλής τους από τις εισφορές Ιανουαρίου 2020.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου θα καταβληθούν και τα ποσά σε όσους από τους 40.163 ασφαλισμένους της πρώτης κατηγορίας δεν δηλώσουν εγκαίρως τα στοιχεία του λογαριασμού τους.

Βασική προϋπόθεση για την καταβολή της 23ης Απριλίου είναι η δήλωση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού μέχρι 21 Απριλίου 2020.

Διευκρινίζεται ωστόσο πως τα ποσά αυτά αποτελούν υπόλοιπα από την εκκαθάριση του 2018 για δικαιούχους που δεν δήλωσαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) έως το Νοέμβριο του 2019, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή.

«Με τη συνήθη διαδικασία η επιστροφή τους θα ήταν εφικτή μετά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2019 στο τέλος του χρόνου, όμως το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ επισπεύδουν κατά πολύ τη διαδικασία και αποδεσμεύουν την επιστροφή των ανωτέρω ποσών από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2019» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.

Ποια η διαδικασία

Ο ασφαλισμένος αποκτά άμεσα τη δυνατότητα καταχώρησης των στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού του είτε στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr επιλογή Ασφαλισμένοι ->Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Ατομικά Στοιχεία) είτε και μέσω αντίστοιχων επιλογών στην ηλεκτρονική σελίδα www.gov.gr.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ