Γεωργιάδης: Παραμένουν πληττόμενες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Γεωργιάδης: Παραμένουν πληττόμενες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τη Δευτέρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Παραμένουν «πληττόμενες» οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από Δευτέρα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ανοίξαμε το λιανικό εμπόριο με τους κανόνες που είπαμε και θα αρχίσουμε να μετράμε. Αν τα μέτρα τηρηθούν χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, διότι κάποια μικρή αύξηση θα υπάρχει, είναι αναμενόμενο όταν ανοίγει η αγορά... αν το "τσίμπημα" είναι μικρό και αντέχεται, όλα καλά. Αν σε 2-3 εβδομάδες πάνε όλα καλά, τηρηθούν τα μέτρα και ο ιός είναι υπό έλεγχο, τότε θα αρχίσουμε να συζητάμε για τα επόμενα βήματα στην λειτουργία της αγοράς», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων .

«Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα, θα συνεχίσουν να θεωρούνται πληττόμενες και θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια βοήθεια από το Κράτος, δηλαδή δεν θα πληρώσουν ενοίκια των Φεβρουάριο, θα συνεχίσουν να έχουν σε αναστολή τους εργαζόμενους τους για να επιδοτούνται και θα απολαμβάνουν όλα τα "ευεργετήματα" που έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση», τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης.

«Δεν υπάρχουν ημερομηνίες για την εστίαση, διότι υπάρχουν προβλήματα κι εκεί, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βγάζουν την μάσκα για να φάνε. Όταν ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, η λειτουργία τους θα γίνει με καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς χώρους», είπε.

Ο υπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες να κάνουν χρήση του προγράμματος ενίσχυσης για την προμήθεια θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, λέγοντας ότι θα είναι απαραίτητες και φέτος, αλλά σε κάθε περίπτωση και στα επόμενα χρόνια.

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για περιοχές με παρατεταμένο lockdown

Ακόμη, ο υπουργός προανήγγειλε πρόγραμμα με πόρους του ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση επιχειρήσεων και επαγγελματιών σε περιοχές με παρατεταμένο lockdown, και όπως είπε, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «τα στοιχεία του ΓΕΜΗ δεν επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει «κύμα λουκέτων» στην αγορά», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει διαρκής ενίσχυση των επιχειρήσεων από το κράτος. Όπως είπε: «πρώτη φορά η εφορία βάζει λεφτά στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων», ενώ ανέφερε πως, δεν αποκλείεται, να υπάρξει και έβδομος κύκλος στο μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επιδότηση τόκων δανείων

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, ακόμη, ότι εντός των ημερών θα υπογραφεί η απόφασης για την επιδότηση τόκων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ για το επόμενο 9μήνο θα επιδοτηθεί μέρος των τοκοχρεολυσίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καλύπτοντας έτσι μέρος των οφειλών από τις επιχειρήσεις.

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM