ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,6% η ανεργία τον Οκτώβριο

ΕΛΣΤΑΤ: Κάτω από το 10% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Οκτώβριο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα μειώθηκε κάτω από το 10% τον Οκτώβριο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα το ποσοστό της ανεργίας για τον Οκτώβριο έφτασε στο 9,6% έναντι 11,8% τον ίδιο μήνα το 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 10,3% τον Σεπτέμβριο 2023, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Στα 453.783 άτομα ανήλθαν οι άνεργοι στην Ελλάδα κατά τον φετινό Οκτώβριο, καταγράφοντας μείωση κατά 98.636 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022 (17,9%) και κατά 28.316 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023 (5,9%).

Αναφορικά με τις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 12,1% (από 16,1% τον Οκτώβριο πέρυσι) και στους άνδρες σε 7,6% (από 8,5%). Επίσης, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρουν πως στην ομάδα 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 23,7% (από 28,2% τον Οκτώβριο 2022) και στις ηλικίες 25- 74 ετών σε 8,7% (από 11%).

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση στους απασχολούμενους τον Οκτώβριο 2023

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.257.939 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 145.353 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022 (3,5%) και κατά 55.348 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023 (1,3%).

Αναφορικά με τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού» (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 3.080.603 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 75.123 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2022 (2,4%) και κατά 22.797 άτομα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023 (0,7%).

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM