Αποστόλου: Θα είναι επώδυνες οι αλλαγές για τους αγρότες

Αποστόλου: Θα είναι επώδυνες οι αλλαγές για τους αγρότες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Στην παραδοχή ότι οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιπτώσεις για τους αγρότες από τις νέες ρυθμίσεις θα είναι επώδυνες, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας το πρωί στο ΜΕΓΚΑ.

Όπως τόνισε, καταβάλλονται προσπάθειες για να βελτιωθεί η συμφωνία. «Τι να κάνουμε; Την υπογράψαμε και θα πιούμε το πικρό ποτήρι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην εξασφάλιση περίπου 3,5 δισεκ. ευρώ κάθε χρόνο από χρηματοδότηση της Ευρώπης για τα αγροτικά θέματα.

Αναγνώρισε επίσης ότι το δυσκολότερο κομμάτι για τους αγρότες είναι το ασφαλιστικό και προσδιόρισε την αύξηση των εισφορών τους από τα περίπου 940 ευρώ τον χρόνο που πληρώνει ο αγρότης για τη σύνταξη και την υγεία του στα 1.540 ευρώ, σταδιακά και σε βάθος τετραετίας.

 Για το φορολογικό ανέφερε ότι η επιβάρυνση θα είναι πολύ μικρότερη.

Ο κ. Αποστόλου κάλεσε τους αγρότες που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις να προσέλθουν στο υπουργείο για να συζητήσουν.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή περίπου 350 χιλιάδες αγρότες δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM