Κόβει και πάλι τα «φτερά» της κυβέρνησης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φαίνεται να αλλάζει τακτική για το θέμα του χρέους.  «Η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού είναι σαφής: εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και κατόπιν υπάρξει ανάγκη να κάνουμε κάτι για τη βιωσιμότητα του χρέους, τότε θα το συζητήσουμε. Μέχρι στιγμής, και βασιζόμενος στην τρέχουσα ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους, δεν «βλέπω» κάποια ανάγκη να υπάρξει αναδιάρθρωσή του. Πραγματικά δεν βλέπω την παραμικρή ανάγκη», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός στο Reuters.

 

Επίσης ανέφερε ότι θεωρεί δεδομένη την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και διεμήνυσε ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας εκβιάσει».

 

«Εμείς τηρούμε τη συμφωνία και το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και οι άλλοι», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας πάντως την ελπίδα αλλά και τη σχετική βεβαιότητα ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία.

 

«Δεν πρόκειται να έχουμε και φέτος μία νέα ελληνική κρίση. Κανείς δεν ζητά από την Ελλάδα να εφαρμόσει άμεσα όλα όσα έχουν συμφωνηθεί. Αυτό που έχει σημασία είναι το συνολικό αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων μέτρων να είναι θετικό και να ανταποκρίνεται σε αυτά που συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι. Καλό θα είναι οι Έλληνες να μην συνεχίζουν να κάνουν ερωτήσεις για θέματα στα οποία έχουν, ήδη, συμφωνήσει. Αυτό δεν είναι και η καλύτερη τακτική για να υπάρξει εμπιστοσύνη», τόνισε ο Σόιμπλε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr