Ολοκληρώθηκε πρόωρα το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα - Από κοινού η απόφαση για την ακύρωση λέει το ΥΠΟΙΚ

Ολοκληρώθηκε πρόωρα το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα - Από κοινού η απόφαση για την ακύρωση λέει το ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
0

Στην «πρόωρη» ολοκλήρωση του προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα που ξεκίνησε το 2012 προχώρησαν οι δύο πλευρές πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Την απόφαση πήραν οι ελληνικές αρχές για να αποφύγουν την πληρωμή διοικητικών επιβαρύνσεων που θα επιβάλλονταν σε περίπτωση που το πρόγραμμα εξέπνεε κανονικά στα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, η εν λόγω αποφαση πάρθηκε από κοινό μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Αυτό ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ, ο υπεύθυνος για την Ελλάδα, Αντρέας Αντριάνο, δήλωσε ότι «το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών».

Ούτως ή άλλως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έληγε στο τέλος του Μάρτιο εφέτος και η κυβέρνηση έχει ήδη αιτηθεί νέο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση συμφωνίας, το ΔΝΤ θα συντάξει ένα νέο λεπτομερές πρόγραμμα, υπό την ονομασία «Memorandum of Economic and Financial Policies» (MEFP), ή «Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής». Το MEFP θα πρέπει να «κουμπώσει» με το κείμενο της ευρωπαϊκής πλευράς (MoU), όπως ακριβώς συνέβη με τις περιπτώσεις των δύο πρώτων μνημονίων όπου τα δύο κείμενα «έτρεχαν» παράλληλα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM