Αύξηση τελών κυκλοφορίας αντί επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μελετά το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με την Καθημερινή. Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δοθεί εντολή από τον κ. Αλεξιάδη ώστε να ετοιμαστεί ρύθμιση που θα προβλέπει την παράταση ενδεχομένως έως τις 20 Νοεμβρίου της ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.λπ. μέχρι να βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου.

 

Με νομοθετική διάταξη που ετοιμάζεται θα δίνεται παράταση στην επιβολή του μέτρου ώστε εν τω μεταξύ να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για την κατάργηση.

 

‘Ενα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και αυτό της αύξησης  των τελών κυκλοφορίας, καθώς και η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, κυρίως εκείνων, που  δεν χρησιμοποιούνται από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

 

Ο αν. υπουργός κ. Αλεξιάδης έχει ήδη δηλώσει ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των τελών για τα μεγάλου κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα ενώ θα καταργηθούν τα μηδενικά τέλη αλλά και πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν ως σήμερα για ι.χ. και μοτοσικλέτες.

 

Μάλιστα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε αυτές οι αλλαγές να ισχύσουν από φέτος με τα τέλη δηλαδή για το 2016, που θα πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του χρόνου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr