Αύξηση τελών στα ι.χ. αντί ΦΠΑ στην εκπαίδευση μελετά η κυβέρνηση

Αύξηση τελών στα ι.χ. αντί ΦΠΑ στην εκπαίδευση μελετά η κυβέρνηση Facebook Twitter
6

Αύξηση τελών κυκλοφορίας αντί επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μελετά το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με την Καθημερινή. Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δοθεί εντολή από τον κ. Αλεξιάδη ώστε να ετοιμαστεί ρύθμιση που θα προβλέπει την παράταση ενδεχομένως έως τις 20 Νοεμβρίου της ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων κ.λπ. μέχρι να βρεθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του μέτρου.

Με νομοθετική διάταξη που ετοιμάζεται θα δίνεται παράταση στην επιβολή του μέτρου ώστε εν τω μεταξύ να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για την κατάργηση.

‘Ενα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και αυτό της αύξησης  των τελών κυκλοφορίας, καθώς και η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, κυρίως εκείνων, που  δεν χρησιμοποιούνται από τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Ο αν. υπουργός κ. Αλεξιάδης έχει ήδη δηλώσει ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των τελών για τα μεγάλου κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα ενώ θα καταργηθούν τα μηδενικά τέλη αλλά και πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν ως σήμερα για ι.χ. και μοτοσικλέτες.

Μάλιστα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε αυτές οι αλλαγές να ισχύσουν από φέτος με τα τέλη δηλαδή για το 2016, που θα πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του χρόνου.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Θα πληρώσω εγώ ενας Θεός ξέρει πόσα παραπάνω για να στείλει ο άλλος χωρίς να επιβαρυνθεί το παιδί του στο ιδιωτικό; Σοβαρά μιλάμε τώρα; Τα τέλη είναι για τους δρόμους όχι γι'αυτο το σκοπό. Να κόψουν το λαιμό τους τα ιδιωτικά να απορροφήσουν το ΦΠΑ. Δεν έχουν ανάγκη.
πως γίνεται να φορολογήσουν και τα πολυτελή αμάξια, με αύξηση των τελών, και τις μοτοσυκλέτες?? προσπαθώ να καταλάβω τον συσχετισμό αλλά δυσκολεύομαι λίγο.
αφου μπηκαμε που μπηκαμε στο χορο του 3 μνημονιου μετα από την 6μηνη ... σορρυ την 17ωρη σκληρη διαπραγματευση και ψαχνουμε που θα μπουν επιπλεον φοροι, η προταση για τα τσιγαρα και τα αλκοολουχα - που κλεινουν και σπιτια οπως λεει και το τραγουδι - δεν ειναι πιο σωστη, απο την πολλοστη αυξηση τελων κυκλοφορίας?
Αααααα, πάρα πού ωραία! Θα κατατεθούν στις εφορίες δεκάδες χιλιάδες πινακίδες επιπλέον και θα μαζευτούν ακόμα λιγότερα. Το επόμενο βήμα θα είναι να τρώνε πρόστιμο όσοι τις καταθέτουν. Το δε κίνημα "δεν πληρώνω", περιέργως πώς, βρίσκεται σε παρατεταμένη χειμερία νάρκη από τις 25 του Γενάρη. Πώς κι έτσι, ρε παιδί μου;