Κλείσιμο με άνοδο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Κλείσιμο με άνοδο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
EPA
0

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η άνοδος αποδίδεται στην αισιοδοξία ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων απαγόρευσης που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, επισκίασε τις ανησυχητικές οικονομικές προβλέψεις της JPMorgan και της Wells Fargo.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 558,99 μονάδων, (+2,39%), στις 23.949,76 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, που θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.846,06 μονάδες, ενισχυμένος κατά 84,43 μονάδες (+3,06%). Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραψε άνοδο 323,32 μονάδων (+3,95%) κλείνοντας στις 8.515,74 μονάδες.

Την Πέμπτη η τηλεδιάσκεψη της G7

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μετάσχει την Πέμπτη στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών-μελών της G7, προκειμένου να συντονίσουν την απάντησή τους στην πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος Ο Τραμπ, που προεδρεύει της G7 φέτος, αναγκάστηκε να ακυρώσει την ετήσια σύνοδό της, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον Ιούνιο στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ. Στην «Ομάδα των 7» μετέχουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Γερμανία, χώρες που έχουν πληγεί σφοδρά από την πανδημία. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ασθένησε και ο ίδιος και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική, όμως πήρε εξιτήριο την Κυριακή.

«Με τη συνεργασία, η G7 ακολουθεί μια συνολική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης σε πολλαπλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της οικονομίας, της ανθρωπιστικής βοήθειας, και της επιστήμης και τεχνολογίας», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι. Οι επτά ηγέτες είχαν συνεδριάσει ξανά με βιντεοδιάσκεψη –κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά– στις 16 Μαρτίου και αναμένεται ότι θα συνεχίσουν τις επαφές τους με αυτόν τον τρόπο και τον επόμενο μήνα.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM