Στον πάγο πάνω από 2.000 «χρυσές βίζες» Κινέζων - Εξώδικο στην αρμόδια υπηρεσία

Στον πάγο πάνω από 2.000 «χρυσές βίζες» Κινέζων - Εξώδικο στην αρμόδια υπηρεσία Facebook Twitter
0

Στο «πάγο» φέρεται να έχουν μπει από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Βορείου Τομέα και Ανατολικής Αττικής πάνω από 2.000 «Golden Visa» Κινέζων την τελευταία περίοδο με καθυστερήσεις που φτάνουν ακόμη και τα 2 έτη.

Υπογραμμίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία είναι υποχρεωμένη βάσει νόμου να παραδίδει την Golden Visa σε διάστημα εντός 2 μηνών. Και μολονότι έχουν προσκομιστεί όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά, κλείνει ραντεβού ύστερα από 1 χρόνο ζητώντας πρόσθετα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, 35 Κινέζοι, που αιτήσεις τους εκκρεμούν έως και 2 έτη, απέστειλαν πρόσφατα εξώδικο προς τη συγκεκριμένη διεύθυνση την οποία κοινοποίησαν προς συναρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επισημαίνοντας ότι: «έχουμε επενδύσει, ο καθένας από εμάς, μεγάλα ποσά για αγορά ακινήτων στην Αθήνα (συνολικά 10.000.000,00), με κίνητρο το άρθρο 20Β του Ν.4251/19, σύμφωνα με το οποίο οι αρμόδιες αρχές είναι υποχρεωμένες να χορηγήσουν μόνιμη άδεια διαμονής (μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή) σε αλλοδαπούς και στα μέλη της οικογένειάς τους, που έχουν επενδύσει άνω των 250.000 ευρώ. Μετά τη σύναψη των σχετικών συμβολαίων αγοραπωλησίας, μεταβήκαμε στην κατά τόπο αρμόδια υπηρεσία (την Υπηρεσία σας), μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων μας και έχοντας όλα τα νόμιμα παραστατικά και προϋποθέσεις, καταθέσαμε τις σχετικές αιτήσεις για άδεια διαμονής κατά τις ημερομηνίες που σε πολλές περιπτώσεις οι ημερομηνίες κατάθεσης ξεπερνούν τα δύο (2) έτη!».

Και προσθέτουν: «Μετά από έντονη διαμαρτυρία και επανειλημμένες οχλήσεις των πληρεξούσιων δικηγόρων μας για την καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών διαμονής για εμάς και τις οικογένειές μας, επικαλείστε φόρτο εργασίας, ενώ μας έχετε ενημερώσει άτυπα ότι οφείλουμε να προσκομίσουμε συμπληρωματικά πιστοποιητικά ενώ για τους υπόλοιπους ισχυρίζεστε ότι έχουν γίνει ερωτήματα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, χωρίς περαιτέρω στοιχεία. Τα έγγραφα που μας ζητάτε να προσκομίσουμε έχουν να κάνουν με πιστοποιητικά βαρών και αποδεικτικά συναλλαγών (τα σώματα των εμβασμάτων και επιταγών, με τα οποία καταβλήθηκε το τίμημα της αγοράς του ακινήτου)».

Δικαιολογώντας το εξώδικο οι 35 Κινέζοι προσθέτουν: «Επειδή σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, αλλά και τις σχετικές οδηγίες που σας έχουν χορηγηθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών αλλοδαπών και μετανάστευσης ο έλεγχος του κύρους και της νομιμότητας των τραπεζικών εμβασμάτων και επιταγών, αλλά ούτε και της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των κεφαλαίων. Επομένως η Υπηρεσία σας καθίσταται αναρμόδια να μας ζητά, πόσω μάλλον να προβαίνει σε τέτοιο έλεγχο. Η σχετική αρμοδιότητα εμπίπτει στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν με λεπτομέρεια στα συμβόλαια αγοραπωλησίας τον τρόπο καταβολής του τιμήματος αγοράς του ακινήτου. Επομένως, ειδικά στην περίπτωση των μόνιμων επενδυτών ακινήτων, η Υπηρεσία σας δείχνει έναν υπερβάλλοντα ζήλο να εξετάζει παρανόμως και αναρμοδίως τραπεζικά και άλλα έγγραφα, δημιουργώντας περαιτέρω καθυστέρηση στην έκδοση των Α.Δ. (Αδειών Διαμονής, δηλαδή Golden Visa).

Επιπλέον, ακόμη και εάν τα έγγραφα αυτά είναι διαθέσιμα από τους πληρεξούσιους δικηγόρους μας, δεν μας δίνετε τη δυνατότητα να σας τα προσκομίσουμε άμεσα ως συμπληρωματικά έγγραφα, αλλά μας υποχρεώνετε να κλείνουμε ραντεβού που μας χορηγείτε ένα (1) έτος μετά! Εχουμε διαπιστώσει από γνωστούς και φίλους μας που έχουν αγοράσει ακίνητα σε άλλα μέρη της Ελλάδας και έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας διαμονής σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες, ότι αποτελείτε τη μόνη Υπηρεσία στην Ελλάδα η οποία εφαρμόζει αυτή την τακτική "διωγμού" των επενδυτών ακινήτων και τη σκόπιμη ή μη καθυστέρηση έκδοσης Α.Δ.».

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο Κυριακής

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ