Στουρνάρας: «H ανάπτυξη θα έρθει στο τέλος του χρόνου»

Στουρνάρας: «H ανάπτυξη θα έρθει στο τέλος του χρόνου» Facebook Twitter
7

Επιστροφή στην ανάπτυξη περί τα τέλη του 2013 προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του προς την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

 

Στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει η ελληνική υπηρεσία της DW, ο Έλληνας υπουργός εκτιμά ότι το 2014 θα μπορούσε να είναι η χρονιά με συνεχές θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ της χώρας. Εκτιμά επίσης ότι εντός του 2013 η χώρα θα πετύχει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα.

 «Eάν όλα πάνε καλά, τότε το πακέτο λιτότητας (του 2012) θα είναι το τελευταίο», λέει ο κ. Στουρνάρας, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα, αν δεν πάνε όλα καλά.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου Γκερντ Χέλερ ότι η βάναυση πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα πιθανότατα κινείται ενάντια στις πεποιθήσεις του και πως την ακολουθεί μόνον επειδή αναγκάζεται από την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών απαντά: «Όχι, πιστεύω πραγματικά ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να πετύχουμε συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους».

Παραδέχεται όμως ότι εάν ο ίδιος καθόριζε την ατζέντα, τότε η διαδικασία προσαρμογής θα κυλούσε πιο σταδιακά, προκειμένου να αμβλυνθούν τα σκληρά σημεία.

Απαντώντας δε σε σχόλιο του δημοσιογράφου  ότι έχει την πιο άχαρη δουλειά στην Ελλάδα, απαντά χαριτολογώντας: "Όχι, στον κόσμο!".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ