Δεν πρόλαβε να τεθεί σε λειτουργία και «έπεσε» η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Σταθάκη ότι όλα είναι έτοιμα.

 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επρόκειτο να «ανοίξει» σήμερα για τους ενδιαφερόμενους, έπειτα από αναβολή από τις 9 Μαρτίου, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος «ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες».

 

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος όγκος των ενδιαφερομένων που εισήλθαν στην πλατφόρμα όσο και τα τεχνικά ζητήματα που παραμένουν κατέστησαν ξανά το πρόγραμμα εκτός λειτουργίας.

 

Πάντως, ο Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα, ζητώντας την αναβολή της έναρξης του προγράμματος.

 

«Επισημαίνουμε ότι εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες, οι μηχανικοί έχουμε αφήσει όλες τις δραστηριότητές μας, επαγγελματικές και προσωπικές, προκειμένου -υπό και την αφόρητη πίεση των πολιτών για άμεση υποβολή της αίτησής τους- να είμαστε έτοιμοι για τις αιτήσεις, είτε αυτό προκύψει σήμερα, είτε αύριο, είτε το Σαββατοκύριακο, είτε γίνει ξημερώματα, είτε μεσάνυχτα.

 

Πιστεύουμε πως κι εσείς θα αντιληφθείτε πως η κατάσταση αυτή απαξιώνει και το επάγγελμά μας και την όλη διαδικασία, που θεωρητικά βασίζεται στη συνεργασία επιστημόνων και κράτους για την επίτευξη ενός σημαντικού ενεργειακού στόχου» αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

 

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» έστειλε νωρίτερα σήμερα και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, εκφράζοντας την αγωνία χιλιάδων μηχανικών ανά την Ελλάδα και το ενδιαφέρον των πολιτών, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις καθυστερήσεις ενεργοποίησης του πληροφοριακού συστήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ.