Παρά το γεγονός ότι στους υπολογιστές που βρίσκονται εντός της Βουλής των Λόρδων, απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «The Mirror» η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.


Συγκεκριμένα, στα δεδομένα online traffic, εντοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες απόπειρες επισκέψεων σε websites εύρεσης ερωτικών συνοδών και σκληρού πορνό.

 

To Grindr ήταν στις κορυφαίες θέσεις των προτιμήσεων των εργαζομένων της Βουλής των Λόρδων, με συνολικά 272.000 επισκέψεις, ενώ το Tinder ήταν μάλλον χαμηλά, με μόλις 1000.


Η ομάδα των IT experts που ανίχνευσε την online κίνηση στους υπολογιστές, παρατήρησε επίσης έντονο ενδιαφέρον για ένα website σκληρού gay πορνό, αλλά και αρκετές εκατοντάδες επισκέψεις σε websites με τίτλους όπως Fab Swingers, Swinging Heaven, Gaydar and YouPorn.


Στους υπολογιστές αυτούς έχουν πρόσβαση οι Βρετανοί βουλευτές και το προσωπικό τους, αλλά συχνά παρέχονται μέτρα ασφαλείας για το μπλοκάρισμα «σκληρού» περιεχομένου

 

Ωστόσο εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων προσπάθησε να δικαιολογήσει κάπως τα δεδομένα λέγοντας πως οι αριθμοί αυτοί δεν αποτυπώνουν επισκέψεις, αλλά αιτήματα για πρόσβαση και υποστήριξε πως η πλειοψηφία τους είναι από pop up διαφημίσεις που δεν έλέγχονται.