Την παραίτησή τη υπέβαλε σήμερα η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Βίκυ Μαραγκοπούλου.

Η κα Μαραγκοπούλου έστειλε επιστολή και ζήτησε να διαβαστεί σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φαρίς που συνεδρίαζε σήμερα.

 

Η κα Μαραγκοπούλου διετέλεσε επί 21 χρόνια καλλιτεχνική διευθύντριά του, ενώ επί σειράν ετών διηύθυνε τη Δημοτική Σχολή Χορού και προ καιρού συνταξιοδοτήθηκε. Με επιστολή της, ευχαρίστησε την πόλη, τους φορείς και τους συνεργάτες για την επιτυχημένη πορεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας όλα αυτά τα χρόνια.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Καλαμάτας, με επιστολή του, ζήτησε από την Βίκυ Μαραγκοπούλου να ανακαλέσει την παραίτησή της και την ευχαρίστησε για τη μεγάλη προσφορά της προς την πόλη. Με άλλη επιστολή της, η κυρία Μαραγκοπούλου επέμεινε στην απόφασή της περί παραιτήσεως. Οι σχετικές επιστολές θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, η οποία άμεσα θα προκηρύξει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Η εφημερίδα Kalamatajournal μεταδίδει πως ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την πολιτική πρωτεύουσα της Ευρώπης Έκτωρ Τσατσούλης δήλωσε στεναχωρημένος με την εξέλιξη αυτή.

 

Επιπλέον δε προέτρεψε το Δήμο Καλαμάτας να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο εφόσον απευθυνθεί μόνο στην εσωτερική αγορά.

 

Ο Έκτωρ Τατσούλης τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι σήμερα σε θέση να διεκδικεί τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης χάρη και στη Βίκυ Μαραγκοπούλου και ειδικότερα στο έργο που προσέφερε. Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της Καλαμάτας τόνισε ότι δεν θα επηρεαστεί αρνητικά από την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου διότι, όπως ανέφερε, η υποψηφιότητα αυτή έχει στηθεί σε γερά θεμέλια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr