Μοιάζει σαν μια σκηνή από μια από τις θρυλικές ταινίες τρόμου που σκηνοθέτησε ο γνωστός δημιουργός αλλά το κεφάλι του Φρήντριχ Βίλχελμ Μουρνάου σκηνοθέτη του Nosferatu που πέθανε το 1931 κλάπηκε από τον οικογενειακό τάφο του σε ένα νεκροταφείο της Γερμανίας.

 

Η σύληση του τάφου έγινε στο Stahnsdorf περίπου 12 μίλια νοτιοδυτικά από το κεντρικό Βερολίνο σύμφωνα με το Variety. Οι τάφοι παρόλα αυτά των αδερφών Μουρνάου δεν είχαν πειραχτεί περαιτέρω.

 

Υπολείμματα κεριού βρέθηκαν κοντά στον τάφο που δείχνουν ότι είχαν αναφτεί κεριά και πιθανότατα υπάρχουν αποκρυφιστικά κίνητρα πίσω από την κλοπή.

 

Ο Μουρνάου είναι γνωστός για το κλασικό εξπρεσιονιστικό ασπρόμαυρο φιλμ του βαμπιρικού τρόμου του 1922 που αργότερα ξαναγύρισε ο Werner Herzog. Σκηνοθέτησε επίσης την ταινία Sunrise με την οποία κέρδισε πολλά όσκαρ στην πρώτη τελετή που έγινε ποτέ για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

Πέθανε σε ηλικία 42 ετών από αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Καλιφόρνια αλλά θάφτηκε στην γενέτειρα του, την Γερμανία.

 

Η Der Spiegel μεταδίδει ότι οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου σκέφτονται αν θα πρέπει να επισφραγίσουν τον τάφο μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει παραβιαστεί.