Athens Home For All: Μια διεθνής καμπάνια για την αποδοχή και τη συμπερίληψη

0

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Pride και την Google ενώνουν τις δυνάμεις τους για να είναι η Αθήνα μια πόλη ανοιχτή για όλους.

Αθήνα. Η πόλη της συμπερίληψης, της ορατότητας και της αποδοχής. Η δημοκρατία, ως πολίτευμα και στάση ζωής, δημιουργήθηκε εδώ, σε αυτή την πόλη, όπου κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικής προτίμησης, βάρους και πολιτικών πεποιθήσεων, ζει και συμβιώνει με όλες και όλους.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Pride και την Google συμπράττουν για να διαδώσουν ένα σημαντικό μήνυμα. Ένα μήνυμα της πόλης που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε όλοι να νιώθουμε ασφαλείς και ελεύθεροι να είμαστε ο εαυτός μας: Athens Home For All, η Αθήνα ένα σπίτι για όλους..

Athens Home For All: Μια διεθνής καμπάνια για την αποδοχή και τη συμπερίληψη Facebook Twitter

Το μήνυμα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μέσα από μια ταινία μικρής διάρκειας που γυρίστηκε στις αθηναϊκές γειτονιές.

Πρωταγωνιστές της είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που αγαπούν χωρίς φόβο, ερωτεύονται, κάνουν οικογένειες, περπατούν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης και επιλέγουν φανερά να είναι ο εαυτός τους.

Μια οικογένεια από το Κονγκό, που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και κατάφερε να βρει σπίτι μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα σε εθελοντές και αλληλέγγυους. Μια Αφροελληνίδα τρανς, που ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της. Ένα ζευγάρι γυναικών, που παντρεύτηκαν και δημιούργησαν από κοινού μια επιχείρηση εστίασης. Ένας νοσηλευτής, που το πρωί εργάζεται σε νοσοκομείο και το βράδυ μεταμορφώνεται σε Drag Queen.

Athens Home For All: Μια διεθνής καμπάνια για την αποδοχή και τη συμπερίληψη Facebook Twitter

Άνθρωποι με αληθινές ιστορίες συναντιούνται στους δρόμους της Αθήνας για μερικά δευτερόλεπτα, όσο κρατάει η ταινία, για να μας δείξουν πώς ο ρατσισμός, η βία και ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν έχουν πια χώρο εδώ. Και δεν υπάρχει κάποιος πιο ιδανικός να μας το πει από την ίδια την πόλη μας, την Αθήνα, που μας «μιλάει» με τη φωνή της Μαρίας Ναυπλιώτου.

  

Athens Home For All: Μια διεθνής καμπάνια για την αποδοχή και τη συμπερίληψη Facebook Twitter

Με αφορμή την καμπάνια Athens Home For All, δείτε επίσης παρακάτω την ιστορία μιας σημαίας γεμάτης χρώματα, μέσα από ένα σύντομο εκπαιδευτικό βίντεο.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση καλεί πολιτιστικούς οργανισμούς και δημόσιους φορείς να σηκώσουν την πολύχρωμη σημαία ψηλά στο κτίριό τους. Μια σημαία που ζυγίζει μόλις 63 γραμμάρια, κι όμως είναι βαριά για κάποιους να την σηκώσουν μόνοι τους. Την ίδια στιγμή, η σημαία γίνεται αυτοκόλλητο και μεταμορφώνει τις βιτρίνες της Αθήνας. Οι διαβάσεις γύρω από τη Στέγη αλλάζουν κι αυτές και το κτίριο φωτίζεται, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης. Η πόλη της Αθήνας γεμίζει με τα χρώματα που κάνουν τον άνθρωπο, άνθρωπο. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.

 
Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.