Ο Κρίστοφερ Νόλαν έκανε μία «παρορμητική αγορά» αεροπλάνου και το έριξε πάνω σε κτήριο για το Tenet

Ο Κρίστοφερ Νόλαν έκανε μία «παρορμητική αγορά» αεροπλάνου και το έριξε πάνω σε κτήριο για το Tenet Facebook Twitter
0

Για την νέα του ταινία Tenet, ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν λυπήθηκε ούτε τα έξοδα αλλά ούτε και τα αεροπλάνα, αφού έριξε ένα πραγματικό αεροσκάφος σε κτήριο, σε μία από τις κυριολεκτικά πιο εκρηκτικές σκηνές των γυρισμάτων. 

Η πρόσκρουση φαίνεται στο τέλος του τρέιλερ που ακολουθεί, στο κατασκοπικό δράμα με θέμα την «αναστροφή χρόνου», που θα κυκλοφορήσει το φετινό καλοκαίρι. Ο John David Washington, που ενσαρκώνει τον ανώνυμο, για την ώρα, πρωταγωνιστικό ρόλο, δήλωσε το CinemaBlend πως όλη η ομάδα κατενθουσιάστηκε την ημέρα που ο Νόλαν γύρισε την πρόσκρουση του αεροπλάνου. 

«Αυτό ήταν ένα πραγματικό αεροπλάνο πάνω σε ένα πραγματικό κτήριο. Έριξαν το αεροσκάφος πάνω του. Και εμείς, καστ και συνεργείο ήμασταν όλοι παρόντες. Ήταν επικό! Ήταν απίστευτο, όλοι ζητωκραυγάζαμε και φωνάξαμε "Cut!" όταν ο Κρις θεώρησε ότι «το είχε». Αυτό που είδατε, πραγματικά συνέβη, τουλάχιστον το βράδυ που ήμουν εκεί». 

  

Ο ίδιος ο Νόλαν εξήγησε μιλώντας στο Total Film πως στην αρχή σκεφτόταν να γυρίσει την σκηνή με μινιατούρες σε μικροσκοπικά σκηνικά και να συμπληρώσει τα υπόλοιπα με εφέ. «Ωστόσο ενώ ψάχναμε για τοποθεσίες στο Βίκτορβιλ, η ομάδα βρήκε ένα μεγάλο σμήνος παλιών αεροπλάνων. Αρχίσαμε να τα υπολογίζουμε και έγινε γρήγορα προφανές ότι θα ήταν βασικά πιο αποτελεσματικό να αγοράσουμε ένα αεροπλάνο σε κανονικό μέγεθος και να το γυρίσουμε με κάμερα από το να φτιάξουμε μινιατούρες.

»Είναι παράξενο που μιλώ για αυτό, ήταν μία παρορμητική αγορά, υποθέτω, αλλά το κάναμε και δούλεψε πολύ καλά, μαζί με τον Σκοτ Φίσερ, τον συντονιστή μας για τα ειδικά εφέ, και τον Νέιθαν Κρόουλι, τον σχεδιαστή παραγωγής που βρήκε τρόπο για να γυρίσουμε αυτή την μεγάλη σεκάνς με κάμερα. Ήταν εκπληκτικό»

Σε μια εποχή που οι περισσότεροι σκηνοθέτες και παραγωγοί στρέφονται στην ευκολία των ψηφιακών γραφικών (CGI), για τις σκηνές δράσης και απόλυτης καταστροφής, ο Νόλαν διατηρεί κάποιες από τις «εμμονές» των παλιών φιλμογράφων.

Άλλωστε και στο φιλμ Dunkirk το 2017, ο Νόλαν είχε χρησιμοποιήσει πραγματικά μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία.  O Neil Andrea, που είχε συνεργαστεί με τον Νόλαν για εκείνο το φιλμ, δήλωνε παλιότερα στον Independent: «Πετούσαν Messerschmitts πάνω από τα κεφάλια μας, χιλιάδες κομπάρσοι στην παραλία, ένα πολεμικό πλοίο 100 μέτρων και αντιτορπιλικά στο ίδιο πλάνο. Ορισμένες ημέρες, βρίσκονταν πάνω από 60 πλοία στη θάλασσα».

Η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται να γίνει στις 17 Ιουλίου, παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβάλλει η πανδημία.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.