Χάρη σε μία εντυπωσιακή καλλιτεχνική εγκατάσταση, για την οποία χρειάστηκαν γυρίσματα ενός χρόνου, ο περιβάλλων χώρος ενός κτιρίου «κατακτά» τις γυάλινες προσόψεις του. 

 

Η εγκατάσταση "Lighthouse" βρίσκεται σε κτίριο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια ενός έτους ο Αμερικανός καλλιτέχνης Doug Aitken βιντεοσκόπησε το τοπίο γύρω από το κτίριο καταγράφοντας όψεις των εποχών που άλλαζαν.

 

Πλέον αυτές οι λήψεις προβάλλονται στις γυάλινες προσόψεις του κτιρίου. Οι κινούμενες αυτές εικόνες «ενσωματώνουν» το οικοδόμημα στον περιβάλλοντα χώρο. 

 

Φωτογραφία: Doug Aitken Workshop
Φωτογραφία: Doug Aitken Workshop

 

Οι προβολές στις προσόψεις πραγματοποιούνται όλον τον χρόνο παρουσιάζοντας πάνω στο αρχιτεκτονικό δημιούργημα σκηνές από τους λόφους, τα ανοιχτά χωράφια και το δάσος που βρίσκονται πλησίον του οίκηματος.

 

Φωτογραφία: Doug Aitken Workshop
Φωτογραφία: Doug Aitken Workshop

 

Φωτογραφία: Doug Aitken Workshop
Φωτογραφία: Doug Aitken Workshop

 

Στις προβολές, στις οποίες άλλοτε αποτυπώνεται η μεγαλύτερη και άλλοτε η μικρότερη εικόνα, φαίνεται το περιβάλλον που μεταμορφώνεται καθώς αλλάζουν οι εποχές.

 

 

 

Σύμφωνα με το designboom με το "Lighthouse" ο Doug Aitken συνδέεται με το περιβάλλον διαβίωσης και διερευνά την εξαφάνιση και τη μεταμόρφωση.

 

Με πληροφορίες από designboom