Η πανδημία κορωνοϊού επηρέασε όπως ήταν αναμενόμενο άλλη μια μεγάλη εικαστική διοργάνωση. Η 14η Art Dubai η σημαντικότερη διοργάνωση του είδους στα Εμιράτα, που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου, προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής και ανεβάζει ένα μεγάλο μέρος της online. 

 

Η διαδυκτιακή εκδοχή της Art Dubai περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα:

 

  • Ένα ψηφιακό κατάλογο που φιλοξενεί περίπου 900 έργα τέχνης από τις γκαλερί που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Οι ψηφιακοί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν στις συλλογές των γκαλερί που εκθέτουν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη διοργάνωση. Δείτε τον ψηφιακό κατάλογο εδώ. 

 

  • Το πρόγραμμα των περφόρμανς της Art Dubai που φέτος επιμελήθηκε η κ. Μαρίνα Φωκίδη και φέρει τον γενικό τίτλο Healing προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και "ανεβαίνει" ψηφιακά στην πλατφόρμα της Art Dubai. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Angelo Plessas, Bahar Noorizadeh, Imaad Majeed, Tabita Rezaire και Tiago Sant'Ana. Δείτε τις περφόρμανς εδώ.

 

  • Μια σειρά ομιλιών από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα της πανδημίας και πώς αυτή διαμορφώνει το πεδίο των τεχνών και όχι μόνο. Οι ψηφιακές ομιλίες θα λάβουν χώρα σήμερα 25 Μαρτίου στις 16.00 ώρα Ελλάδος. Ανάμεσά στους ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες όπως τον βραβευθέντα με βραβείο Turner Lawrence Abu Hamdan, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μουσείου του Μέλλοντος Brendan McGetrick και την κ. Φωκίδη. Όλη η λίστα με τους ομιλητές εδώ.