Πέθανε σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μια εμβληματική φιγούρα της μουσικής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας διέμενε τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό Μαγνησίας καθώς είχε πραγματοποιήσει εκεί μια συναυλία. Την θλιβερή είδηση για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επιβεβαίωσε πριν λίγο στο Lifo.gr και συνεργάτιδά του. O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες είχε ιστορικό με καρδιακό πρόβλημα υγείας. 

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αχιλλοπούλειο του Βόλου τα ξημερώματα, μετά από καρδιακό επεισόδιο που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

 

Η ανακοίνωση της οικογένειας Μαχαιρίτσα:

 

 

Η τελευταία εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στο Βόλο, την περασμένη Παρασκευή:

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του, η κόρη του. Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δημοτικό θέατρο Βόλου, ενώ για αύριο ήταν προγραμματισμένη η συναυλία στο Ηρώδειο, όπου θα τραγουδούσαν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». 

 

 

 

Η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατό του έχει σκορπίσει θλίψη σε όλους καθώς ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους και δημιουργούς της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής.

 

Με δεκάδες δίσκους στο βιογραφικό του και τα τραγούδια του να έχουν αγαπηθεί από όλη την Ελλάδα, από τους «Τερμίτες» στην σόλο καριέρα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αφήνει πίσω του μια μουσική κληρονομιά με την καριέρα να ξεκινά πριν από 40 χρόνια, όταν  στα πρώτα του μουσικά βήματα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με αγγλικό στίχο με τους "P.L.J. Band" με τίτλο 'Gaspar'. Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής ταυτόχρονα. Πρώτο album «Ο ΜΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ Η ΣΑΓΑΠΩ από την MINOS-EMI.

 

 

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της μουσικής και η δισκογραφία των 18 δίσκων περιλαμβάνει τραγούδια που είναι όχι μόνο κλασικά, αλλά μέχρι σήμερα ακούγονται και αγαπιούνται από χιλιάδες φανς. «Πόσο σε θέλω»,«Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», «Φλασάκι», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Και τι ζητάω»..., η λίστα είναι μακρά και περιλαμβάνει επιτυχίες που μέχρι σήμερα ακούγονται τα ραδιόφωνα, τραγουδιούνται από άλλους καλλιτέχνες και γέμιζαν τις συναυλίες που έδινε ο Μαχαιρίτσας.

 

 

 

Η μεγάλη επιτυχία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ήρθε το 1991, με το «Διδυμότειχο Blues» το τραγούδι που ερμήνευσε με τον Γιώργο  Νταλάρα. «Όλη μου η ζωή άλλαξε μετά το «Διδυμότειχο». Μέχρι τότε είχα πρόβλημα. Δούλευε η γυναίκα μου που ήταν αγιογράφος, από τότε ζούσαμε μαζί και με συντηρούσε», είχε πει σε συνέντευξή του.

 

Δισκογραφία
Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
Διδυμότειχο Blues (1991)
Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
Παυσίλυπον (1997)
Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
Ένας κι Ένας (2000)
Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
Στο Αφιερώνω (2003)
Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
Αλκυονίδες Μέρες (2005)
Ήρωες με Καρμπόν (2006)
Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
Η Ενοχή των Αμνών (2010)
Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
Μία τρύπα στον καιρό ... κύριε Μάνο (2014)
Άλλαξαν πολλά (2017)

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στα παρασκήνια συναυλίας τους το καλοκαίρι
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στα παρασκήνια συναυλίας τους το καλοκαίρι