Τα live του Σαββατοκύριακου

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Eve Risser, Φωτο: Sylvian Gripoix
0

Eve Risser, L'Ensemble ensemble

Ιδιοσυγκρασιακή δημιουργός του σύγχρονου γαλλικού αυτοσχεδιασμού, η πιανίστρια και συνθέτρια Eve Risser μετατρέπει το εσωτερικό του πιάνου σε ένα ιδιόμορφο μυστηριακό όργανο, το οποίο ακούγεται άλλοτε ως τρομπέτα ή σαξόφωνο και άλλοτε ως κρουστό. Στο L' Ensemble ensEmble, η Risser πλαισιώνεται από τέσσερις ιδιαίτερους μουσικούς και οι ηλεκτρονικοί πειραματισμοί συναντούν τη νορβηγική φολκ και την αυτοσχεδιαστική τζαζ.

9/3, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή), λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, 21:00, εισ.: 7-12 ευρώ

We own the sky

Οι we.own.the.sky κάνουν ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ και παρουσιάζουν στη σκηνή του six d.o.g.s το "Past/Future". Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Judas Conspiracy Theory.

8/3, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 7 ευρώ

Reggae Music International / Ras Digby Meets Irie Action Sound

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Ras Digby


Η reggae μουσική από την Τζαμάικα, είναι η πρώτη στην ιστορία με χαρακτηριστικό το μπάσο στις χαμηλές συχνότητες. Το IRIE Action Sound System, το πρώτο reggae χειροποίητο ηχοσύστημα της πόλης, επιστρέφει στο Ρομάντσο αυτή την φορά για να συναντήσει τον Ras Digby Austin, ιδρυτικό μέλος του Sir Jessus Sound απ' το Λονδίνο.

8/3, Bios.Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 22:30, εισ.: 8 ευρώ

Peter Hammill

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Peter Hammill


Ο Peter Hammill, η ηγετική προσωπικότητα των Van Der Graaf Generator με την ευέλικτη και εκφραστική φωνή, επιστρέφει έχοντας στις αποσκευές του συνθέσεις όπως τα "Lemmings", "Theme One", "Pilgrims", "The Emperor In His War Room" και "Refugees" από την πορεία του με τους Van Der Graaf Generator αλλά και κομμάτια διαμάντια από την προσωπική του καριέρα που συχνά φλέρταρε με την musique concrete, προέβλεπε το punk, αγκάλιαζε το new wave και επεκτείνονταν από το progressive rock μέχρι την όπερα.

8- 9/3, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 20-23 ευρώ

Λεωνίδας Καβάκος & Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ο μεγάλος Έλληνας σολίστ ερμηνεύει μαζί με την ΚΟΑ Mότσαρτ (Συμφωνία αρ. 31 σε ρε μείζονα) και Μπραμς (Συμφωνία αρ.1 σε ντο ελάσσονα, έργο 68).

8/3, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Χίλτον, 20:30, εισ.: 7-45 ευρώ

St.Guilt

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
St.Guilt


Τα ατμοσφαιρικά '80s πλήκτρα, οι συναισθηματικές κιθάρες, τα εμβατηριακά κρουστά και η μεθυστική φωνή της τραγουδίστριας ντύνουν τις γλυκόπικρες μελωδίες και πλάθουν ένα πολύ φιλόξενο σύμπαν όπου ο ακροατής μπορεί να χαθεί στις ονειροπολήσεις του.
8/3, Death Disco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, 21:00, εισ.: 3 ευρώ

Under the Sun/ Mr Booze

Τα live του Σαββατοκύριακου Facebook Twitter
Under the Sun


Οι Under the Sun σχηματίστηκαν το 2015. Το 2017 κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Road to Desertfest του Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας τη συμμετοχή τους στο Desertfest Athens 2017, όπου εμφανίστηκαν δίπλα σε ονόματα όπως οι Saint Vitus, Graveyard, Orange Goblin, Church of Misery, Planet of Zeus, Colour Haze και Radio Moscow. Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορησε η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά.

Μαζί τους στη σκηνή του 6 d.o.g.s. ο Mr. Booze.

9/3, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 21:00, εισ.: 5 ευρώ

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.