Μια σπάνια συλλογή με προσωπικά αντικείμενα της Φρίντα Κάλο που περιλαμβάνει τα κοσμήματα, τα καλλυντικά και το προστατευτικό πόδι με το κόκκινο δέρμα, σφραγίστηκαν στο σπίτι της για περισσότερα από 50 χρόνια, αλλά σύντομα θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για μια μοναδική έκθεση.

 

Οι φανς της θρυλικής ζωγράφου θα έχουν την μοναδική δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τη συλλογή η οποία θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο Λονδίνο ενώ παράλληλα είναι και η πρώτη φορά που αυτός ο θησαυρός βγαίνει από το Μεξικό.

 

Το μουσείο Victoria and Albert ανακοίνωσε την Πέμπτη λεπτομέρειες για την μεγάλη έκθεση που εξερευνά τις πτυχές της ζωής μιας από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές γυναίκες εικαστικούς του 20ου αιώνα.

 

Η Claire Wilcox, επιμελήτρια στο V & A, δήλωσε ότι η Κάλο αποτελεί μέχρι σήμερα ένα σημαντικό πολιτισμικό και φεμινιστικό σύμβολο.

 

Περισσότερα από 200 αντικείμενα από το «La Casa Azul», το σπίτι της Καλο και του Ντιέγκο Ριβέρα θα εκτεθούν στο μουσείο της βρετανικής πρωτεύουσας.

 

Οι μπότες της Φρίντα Κάλο
Οι μπότες της Φρίντα Κάλο

 

Ένα από το περίτεχνα ενδύματα της ζωγράφου
Ένα από το περίτεχνα ενδύματα της ζωγράφου

 

Μετά το θάνατο της Κάλο το 1954, ο Ριβέρα έκλεισε τα υπάρχοντά της ζωγράφου του σε ένα δωμάτιο και είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξει παρά μόνο μετά το θάνατό του. Τελικά το δωμάτιο άνοιξε το 2004, αποκαλύπτοντας ένα συναρπαστικό θησαυρό από ρούχα, μακιγιάζ, κοσμήματα, φάρμακα και άλλα αντικείμενα.

 

Η έκθεση θα περιλαμβάνει 22 από τα πολύχρωμα ρούχα Tehuana που φορούσε η ζωγράφος και είναι γνωστά από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που υπάρχουν, τους κορσέδες που έπρεπε να φορά για να υποστηρίζει την πλάτη της και που η ίδια είχε στολίσει με περίτεχνη ζωγραφική, αλλά και πολλά κοσμήματα.

 

Τα καλλυντικά της Φρίντα Κάλο
Τα καλλυντικά της Φρίντα Κάλο

 

Το προσθετικό πόδι με το κόκκινο  δέρμα
Το προσθετικό πόδι με το κόκκινο δέρμα

 

Η έκθεση με τίτλο«Frida Kahlo: Making Herself Up» θα ανοίξει τις πύλες τις στις 16 Ιουνίου και θα δεχτεί το κοινό μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr