Παρόλο που οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, το London Festival 2012 αποδεικνύει πως είναι ένα καταπληκτικό μέσο μεταφοράς μηνυμάτων για ειρήνη και ευημερία. Μετά τον «βομβαρδισμό» του Λονδίνου με χιλιάδες ποιήματα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «With One Voice» (Με μία φωνή) στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου.

 

300 άστεγοι ερασιτέχνες τραγούδησαν όπερα και σύγχρονα κομμάτια, έπαιξαν θέατρο και σκηνές από γνωστές ταινίες και απήγγειλαν ποιήματα.

 

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που δόθηκε η ευκαιρία σε άστεγους να ερμηνεύσουν διάφορα κομμάτια σε εκδηλώσεις για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπακούς Αγώνες.

 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την οργάνωση “Streetwise Opera” η οποία κάνει εβδομαδιαία μαθήματα μουσικής σε 11 κέντρα αστέγων στην Αγγλία και διευθύνει παραγωγές όπερας στις οποίες πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι άστεγοι.

 

Η ιδέα ήρθε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της «Streetwise Opera», Matthew Peacock, ο οποίος είπε ότι «Οι άστεγοι δε θέλουν μόνο κουβέρτες και σπίτια, θέλουν να δείξουν στο κοινό τι μπορεί να κάνει ένας άστεγος. Είναι η ανάκτηση της υπερηφάνειας τους».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr