ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

H Aegean παρουσίασε τα νέα εντυπωσιακά αεροσκάφη της Airbus A320neo

H Aegean παρουσίασε τα νέα εντυπωσιακά αεροσκάφη της Airbus A320neo Facebook Twitter
0

Τα νέα αεροπλάνα του στόλου της παρουσίασε σήμερα η Aegean, σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση στην τεχνική βάση της εταιρίας, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα πρώτα Airbus A320neo βάζουν την Aegean σε μία «νέα εποχή», καθώς είναι εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney και συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη. Συνολικά η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει τουλάχιστον 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, έως το 2024.

H Aegean παρουσίασε τα νέα εντυπωσιακά αεροσκάφη της Airbus A320neo Facebook Twitter
H Aegean παρουσίασε τα νέα εντυπωσιακά αεροσκάφη της Airbus A320neo Facebook Twitter
Eυτύχης Βασιλάκης

Ευτύχης Βασιλάκης: Πετύχαμε πολλά

 

O πρόεδρος του ομίλου κ. Ευτύχης Βασιλάκης αναφέρθηκε στην καθοριστική και διαχρονική συμβολή της αερομεταφοράς στην ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και το αποτύπωμα που δημιουργεί στη χώρα.

«Η ιστορία της Aegean σήμερα συναντά το μέλλον. Η υπόσχεση που δώσαμε προ εικοσαετίας για έναν ποιοτικό αερομεταφορέα εντυπώνεται σήμερα και συνεχίζει στη νέα εποχή της Aegean. Λειτουργήσαμε πάντα με πίστη στις δυνατότητες της Ελλάδας και τις προοπτικές της. Είμαι χαρούμενος που μόλις 18 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας παραλαμβάνουμε τα πρώτα αεροπλάνα, τα οποία άμεσα τα βάζουμε σε πτήσεις. Από σήμερα, ξεκινά ένας διετής κύκλος, νέων υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Και στο μέλλον, στην τρίτη μας δεκαετία θα συνεχίζουμε να επενδύουμε και να δίνουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους ανθρώπους μας, στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ», ανέφερε.

«Πετύχαμε πολλά ίσως και περισσότερα από αυτά που περίμενε ο ιδρυτής της εταιρείας Θόδωρος Βασιλάκη» δήλωσε συγκινημένος ο πρόεδρος της Aegean.

H Aegean παρουσίασε τα νέα εντυπωσιακά αεροσκάφη της Airbus A320neo Facebook Twitter

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην ομιλία του τη σημασία που δίνει στις μεγάλες επενδύσεις όπως αυτή, καθώς δημιουργούν πρόσθετα δημόσια έσοδα και απηύθυνε πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην χώρα.

«Η παρουσία μου, όμως, σήμερα εδώ, είναι και πολιτική: Σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνησή μας στις επενδύσεις, καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμη κατά 8 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δηλώνει το ενδιαφέρον μας για νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και την τόνωση των ασφαλιστικών ταμείων» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός εξήρε και ειδικά τη σημασία της Aegean που έχει μεταφέρει 140 εκατ. επιβάτες τα τελευταία 20 χρόνια και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα: «Θα απευθυνθώ για μία ακόμη φορά στους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και δεν θα βγουν χαμένοι».

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη, η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών από ιδιωτική εταιρία. Παράλληλα με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς. Σημαντικός είναι και ο περιορισμός στο αποτύπωμα θορύβου. 

 
H Aegean παρουσίασε τα νέα εντυπωσιακά αεροσκάφη της Airbus A320neo Facebook Twitter
H Aegean παρουσίασε τα νέα εντυπωσιακά αεροσκάφη της Airbus A320neo Facebook Twitter

«Η παρουσία μου, όμως, σήμερα εδώ, είναι και πολιτική: Σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνησή μας στις επενδύσεις, καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμη κατά 8 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δηλώνει το ενδιαφέρον μας για νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και την τόνωση των ασφαλιστικών ταμείων» τόνισε.

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη, η "Aegean" συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα όμως, γιορτάζουμε εδώ μια αμιγώς ιδιωτική και 100% ελληνική επένδυση. Που ανανεώνει το σήμα της και τους υψηλούς της στόχους. Και ο συμβολισμός αυτός αποτυπώνεται καθαρά την αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη. Θα στηρίξουμε κάθε τολμηρή πρωτοβουλία, απελευθερώνοντάς την από γραφειοκρατικά δεσμά και την πνιγερή φορολογία. Και θα προικοδοτήσουμε τη χώρα με υποδομές και δίκτυα αιχμής, που θα διευκολύνουν παρόμοια εγχειρήματα».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM