Σρι Λάνκα: «Συγκεκριμένη απειλή» για νέες επιθέσεις αναβάλει επ' αόριστον τις λειτουργίες σε εκκλησίες

Σρι Λάνκα: «Συγκεκριμένη απειλή» για νέες επιθέσεις αναβάλει επ' αόριστον τις λειτουργίες σε εκκλησίες Facebook Twitter
EPA
0

«Συγκεκριμένη απειλή» για νέες επιθέσεις σε τόπους λατρείας στη Σρι Λάνκα οδήγησαν την Καθολική Εκκλησία να μην επιτρέψει την λειτουργία των εκκλησιών της χώρας.

Ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ, ήθελε να ξαναρχίσουν να λειτουργούν οι εκκλησίες στη χώρα από τις 5 Μαΐου, αλλά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή για νέες επιθέσεις τον ανάγκασε να αναβάλει επ' αόριστον τη λειτουργία τους.

«Ακολουθώντας τις συστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας, αποφασίσαμε ότι καμία λειτουργία δεν θα γίνει σε καμία εκκλησία την Κυριακή», δήλωσε ο ίδιος στο AFP. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον δύο τόπων λατρείας», πρόσθεσε. 

Τουλάχιστον 257 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις 21 Απριλίου από μια σειρά επιθέσεων σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.

 Την περασμένη Κυριακή ο καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ χοροστάτησε σε ιδιωτική λειτουργία η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, καθώς όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες ματαιώθηκαν μετά τις επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.

Ο καρδινάλιος ήλπιζε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες λειτουργίες, πριν από μια γενικότερη επανάληψή τους ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις του Πάσχα των καθολικών ένοπλοι φρουροί βρίσκονται έξω από κάθε εκκλησία. Επίσης μια φρουρά ανέλαβε την προστασία του καρδιναλίου, ενώ σημαντική δύναμη των δυνάμεων της τάξης έχει αναπτυχθεί έξω από την κατοικία του. Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει θωρακισμένη λιμουζίνα που του παραχώρησε η κυβέρνηση και προτιμά να κυκλοφορεί με το συνηθισμένο του όχημα.

«Δεν φοβάμαι. Δεν χρειάζομαι θωρακισμένα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις μου. Ο Κύριος είναι ο προστάτης μου», δήλωσε. «Ωστόσο θέλω να είναι ασφαλής ο λαός και η χώρα», πρόσθεσε.

Ο καρδινάλιος εξέφρασε εξάλλου τις ανησυχίες του όσον αφορά τη διεξαγωγή της έρευνας γι' αυτό το κύμα επιθέσεων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει περισσότερους από 150 υπόπτους μετά τις επιθέσεις του Πάσχα.

Ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ανίλ Τζασίνγκε ανακοίνωσε σήμερα στο AFP ότι ο αριθμός των νεκρών των επιθέσεων της 21ης Απριλίου ανήλθε πλέον σε 257, μετά τον θάνατο κάποιων ανθρώπων που νοσηλεύονταν.

Μεταξύ των νεκρών οι αρχές έχουν αναγνωρίσει 42 ξένους πολίτες. Πολλοί άλλοι ξένοι πολίτες φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι και μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν αναγνωριστεί στο νεκροτομείο του Κολόμπο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών την Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό από τους 496 τραυματίες που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, 47 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, οι 12 από τους οποίους στην εντατική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Διεθνή / Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Ανάλυση αποκαλύπτει ότι η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα σοβιετικά αποθέματα όπλων και στρέφεται σε Βόρεια Κορέα και Κίνα για πυρομαχικά και εξαρτήματα - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία;
LIFO NEWSROOM
Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έσταϊν και τις αποκαλύψεις

Διεθνή / Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έπσταϊν και τις αποκαλύψεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική κρίση καθώς η υπόθεση Έπσταϊν επισκιάζει την ατζέντα του - Εσωτερικές συγκρούσεις, αντιδράσεις από τη βάση του και έντονες πιέσεις από το Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Διεθνή / ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Η ΕΕ υπέκυψε στις εμπορικές πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αποδεχόμενη δασμούς 15% στις εξαγωγές της - Τι σημαίνει η «συμφωνία Turnberry» για τη σχέση ΗΠΑ–ΕΕ και ποιος τελικά κέρδισε τη μάχη των δασμών;
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση στην Aeroflot από το «σιωπηλό κοράκι», ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις

Διεθνή / Ρωσία: Κυβερνοεπίθεση στην Aeroflot από το «σιωπηλό κοράκι», ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις

Δήλωση που φέρεται να έκανε ομάδα χάκινγκ η οποία αποκαλείται Silent Crow ανέφερε πως διενήργησε την επιχείρηση από κοινού με μια λευκορωσική ομάδα που αποκαλείται Cyberpartisans BY, και τη συνέδεσε με τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παγώνει ελέγχους εξαγωγών για να εξασφαλίσει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο

Διεθνή / Ο Τραμπ παγώνει ελέγχους εξαγωγών για να εξασφαλίσει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο

Σήμερα στη Στοκχόλμη είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν αντιπρόσωποι των κυβερνήσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για διαπραγματεύσεις για το εμπόριο
LIFO NEWSROOM
Η «Μαύρη Βουνοπλαγιά» της Γροιλανδίας: Δυνατότητες, προκλήσεις, γεωστρατηγική σημασία

Διεθνή / Η «Μαύρη Βουνοπλαγιά» της Γροιλανδίας: Δυνατότητες, προκλήσεις, γεωστρατηγική σημασία

Εξαιρετικά πολύτιμα μέταλλα σπάνιων γαιών «κρύβονται» σε βουνό της Γροιλανδίας - ΗΠΑ, Κίνα και Δανία στο παιχνίδι που παίζεται με φιλοδοξίες και περιβαλλοντικές ανησυχίες
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Οι Χούτι θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι θα επιτίθενται σε πλοία εταιρειών που έχουν δοσοληψίες με το Ισραήλ, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας

Οι Χούτι υποστήριξαν ότι οι επιθέσεις θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυτής που βάφτισαν ως τέταρτη φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών τους εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM