Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter
0

Ιωλκός

Μεσογειακές γεύσεις με έμπνευση, που μυρίζουν θάλασσα....

«Ιωλκός» είναι η αρχαία ονομασία του Βόλου που αποτελεί την έμπνευση αλλά και τον τόπο καταγωγής του Αλέξη Κωνσταντά, ενός εκ των δύο ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το τσιπουράδικο της Γλυφάδας, το οποίο έχει εξελιχθεί σε γαστρονομικό προορισμό για όποιον θέλει να γευτεί ψάρια και θαλασσινά στην πιο αυθεντική και νόστιμη εκδοχή τους.

Μαζί του η Μαρία Παπαγεωργίου που φροντίζει για όλα, ώστε κάθε γεύμα στην Ιωλκό να είναι μια αξέχαστη εμπειρία που σε φέρνει πιο κοντά στη μεσογειακή κουζίνα και να σου αποκαλύπτει τον πλούτο της ελληνικής θάλασσας.

Έναν πλούτο που έρχεται καθημερινά από τη Λήμνο και τη Σύρο και αποτυπώνεται σε δημιουργικά πιάτα που μυρίζουν θάλασσα και συνοδεύονται από τσίπουρο και ούζο αποκλειστικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Το πλατό από φρέσκα όστρακα και το ταρτάρ κόκκινης φρέσκιας γαρίδας από την Ερμιόνη είναι κάποιες από τις προτάσεις στις οποίες τα φρέσκα υλικά συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο για να αναδείξουν ό,τι βγάζει η θάλασσα.

Άλλωστε, μοναδικός είναι και ο συνδυασμός των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την Ιωλκό, αφού το χαμόγελό τους σε κερδίζει και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε στέκι φίλων.

Ο χώρος, διακοσμημένος με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, σε καλωσορίζει σε μια γευστική εμπειρία που μυρίζει Ελλάδα και έχει την ατμόσφαιρα της ντόπιας φιλοξενίας.

Ιωλκός, Ζέππου 15, Γλυφάδα, 211 4111819,

Facebook, Instagram

 

Λούτσος

Κερδίζει το στοίχημα των θαλασσινών γεύσεων.

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter

Η υπόθεση «ψάρι» είναι ένα δύσκολο στοίχημα που, αν το κερδίσεις, γίνεσαι διά παντός γαστρονομικός προορισμός για τους πιο απαιτητικούς, εκείνους που εκτιμούν τη λεπτή γεύση των ψαρικών και των θαλασσινών και απολαμβάνουν συνταγές που αναδεικνύουν τον πλούτο της θάλασσας.

Ο Λούτσος κέρδισε όχι μόνο το στοίχημα της γεύσης αλλά και της ατμόσφαιρας, δημιουργώντας ένα χαλαρό περιβάλλον με αναφορές στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα σε μια πολύ πιο σύγχρονη εκδοχή, όπου επικρατεί το ξύλο στο φυσικό και στο λευκό χρώμα.

Η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί σε προϊδεάζει για όσα πρόκειται να γευτείς, με τα πιτάκια γαρίδας με ναξιώτικα τυριά, το σεβίτσε από ψάρι ημέρας, τα πικάντικα μύδια σαγανάκι με χλωρό τυρί, το φιλέτο από μυλοκόπι, σολομό ή ακόμα και γαύρο να ξεχωρίζουν, όπως πολλές ακόμα υπέροχες επιλογές που συνοδεύονται επάξια με τα κρασιά της πολύ καλά ενημερωμένης λίστας του Λούτσου.

Η ομάδα του εστιατορίου Family που βρίσκεται πίσω από την κουζίνα εγγυάται τις προσεγμένες πρώτες ύλες και τις εκπληκτικές καινοτομίες σε συνταγές της μεσογειακής παράδοσης, όπως η φάβα, που σε καλωσορίζει και αποκαλύπτει τις ιδιαίτερες γεύσεις που σε περιμένουν.

Εξάλλου, η δημιουργικότητα των πιάτων αποτυπώνεται και στην εμφάνισή τους, ολοκληρώνοντας τη γευστική εμπειρία που προστέθηκε πρόσφατα στην πλατεία της Βούλας. Όποια κι αν είναι η άποψή σου για τις θαλασσινές γεύσεις, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις!

Λούτσος, Βασιλέως Παύλου 76, Βούλα, 211 4112444

Facebook, Instagram

Ψαροχώρι

Γεύση χωρίς πολλά λόγια

Τρία εστιατόρια για καλό ψάρι και θαλασσινά Facebook Twitter

Κάποιες φορές η απλότητα είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορείς να πετύχεις γιατί σε αφήνει γυμνό απέναντι στην ουσία των πραγμάτων. Στο Ψαροχώρι, η απλότητα βρίσκεται στο κέντρο της φιλοσοφίας του, γιατί εκείνο που μετράει τελικά είναι η ουσία των γεύσεων και τίποτα δεν πρέπει να σε αποσπά από αυτές.

Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες γίνονται βάση για συνταγές που παρουσιάζονται σε έναν λιτό κατάλογο, ο οποίος δεν σε κουράζει με την περιγραφή των υλικών και σε πείσμα των καιρών προτείνει πιάτα τα οποία απλώς είναι εξαιρετικά σε γεύση. Ο πλούτος της θάλασσας αποτυπώνεται σε μια σειρά από προτάσεις που δημιουργούν φανατικούς οπαδούς.

Γιατί στο Ψαροχώρι κάθε πιάτο έχει το δικό του κοινό που επιστρέφει ξανά και ξανά για να απολαύσει γευστικά ψάρια και θαλασσινά, έτσι όπως δεν τα έχει γευτεί αλλού.

Η ψαρόσουπα ξεδιπλώνει στο πιάτο σου όλα τα υλικά της, το φρικασέ με φιλέτο σφυρίδας είναι μια μαγειρευτή έκπληξη, το γιουβέτσι με μύδια προκαλεί με το άρωμα και τον συνδυασμό των υλικών, ενώ στις επιλογές που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι το ψάρι σε κρούστα αλατιού που φλαμπάρεται μπροστά σου για να αποκαλύψει έναν γευστικό θησαυρό που έχει όλη τη φρεσκάδα της θάλασσας.

Αν, μάλιστα, ρωτήσεις τους ιδιοκτήτες, θα σου προτείνουν την απλή και ταπεινή φάβα που θα σε γυρίσει πίσω στη μαμαδίστικη κουζίνα της ελληνικής παράδοσης.

Μέσα σε ένα ολόλευκο περιβάλλον χωρίς περιττές φλυαρίες που σου επιτρέπει να μοιραστείς με την παρέα σου αυτήν την εμπειρία, το Ψαροχώρι προτείνει καθημερινά πιάτα ημέρας αλλά και εξαιρετικό χύμα κρασί για να συνοδεύσεις τις θαλασσινές γεύσεις. Γιατί εδώ η απλότητα είναι ένα στοίχημα που κερδήθηκε.

Ψαροχώρι, Τσόχα 21, Αθήνα, 210 6438691,

Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητρική Κουζίνα: Εμείς, οι Άλλοι και οι γραμμές ανάμεσά μας

Γεύση / Μητρική Κουζίνα: Εμείς, οι Άλλοι και οι γραμμές ανάμεσά μας

Μέσα στο πιάτο ζει κωδικοποιημένη η γεωγραφία, η κουλτούρα, ο χρόνος, οι άνθρωποι: το φαγητό μας είναι ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο λεξιλόγιο που σχηματίζει γαστρονομικούς ιδιωματισμούς.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ