Πώς καταφέρνει το Gaspar να είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια του Ψυχικού

Πώς καταφέρνει το Gaspar να είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια του Ψυχικού Facebook Twitter
Το μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι με τον πληθωρικό, δερμάτινο καναπέ είναι ό,τι πρέπει για να πάρουμε θέση και να δοκιμάσουμε το μεσογειακό μενού.
0


Το Gaspar αγαπήθηκε από την πρώτη μέρα που άνοιξε στο Ψυχικό και συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου και μετά τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του. Το Gaspar Food and Mood είναι χαρούμενο μαγαζί που τα συνδυάζει όλα –φαγητό, ποτό, καφέ, μουσικές– όλες τις ώρες της ημέρας. Άλλωστε, το «food and mood» προσδιορίζει ακριβώς αυτήν τη φιλοσοφία ενός πολυχώρου διασκέδασης με μητροπολιτική αύρα. Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα μαγαζί-υπερπαραγωγή, που έχει πετύχει την υποστήριξη της δυνατής κουζίνας. Ο μάγος Gaspar έκανε τα μαγικά του – ας τα πάρουμε με τη σειρά: η μεγάλη μπάρα με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό υποστηρίζεται από τον Στέργιο Αβραμπάκη και τα ευφάνταστα κοκτέιλ και δεν είναι καθόλου τυχαίο που σφύζει από κόσμο.

Πώς καταφέρνει το Gaspar να είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια του Ψυχικού Facebook Twitter
Το Rib eye, πλούσιο σε γεύση, συνοδεύεται από καπνιστό κρεμμύδι και τραγανές, κολασμένες χωριάτικες πατάτες

Μια στάση, λοιπόν, για κοκτέιλ και ασιατικές γεύσεις στα όρθια είναι ό,τι πρέπει για να μπεις στο κλίμα της χαλάρωσης. Τα σούσι φτιάχνονται με τέχνη από τον Ελληνο-ιάπωνα σεφ Osakazu Yoshida (Χρήστος Μαρτζούκος). Ελκυστική παρουσίαση και ωραία γεύση αποκαλύπτουν τα Ebi tempura rolls (€18) και τα τσοπ στικς είναι έτοιμα να πάρουν φωτιά όταν εμφανίζονται τα πληθωρικά Salmon fantasy rolls (€14) και τα Katana rolls (€15). Η καλή διάθεση σιγοντάρεται από τις γεύσεις και τη νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα που προσφέρουν η σάλα αλλά και τα επώνυμα ή μη πρόσωπα που κινούνται μέσα σε αυτή. Το μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι με τον πληθωρικό, δερμάτινο καναπέ είναι ό,τι πρέπει για να πάρουμε θέση και να δοκιμάσουμε το μεσογειακό μενού. Οι νέοι άνθρωποι που υποστηρίζουν το σέρβις είναι αληθινά ευγενικοί και αποτελεσματικοί. Δυνατό ξεκίνημα με καλοφτιαγμένο ceviche φαγκρί (€12) που αναδίδει θαλασσινή φρεσκάδα. Πολύ μου άρεσε η σαλάτα που είναι φτιαγμένη με τις νόστιμες φακές Εγκλουβής και συνοδεύεται από γευστικό σύγκλινο Μάνης (€10). Τα τοπικά προϊόντα δίνουν τον χαρακτήρα στο πιάτο και οι σεφ Άρης Καλλιπολίτης και Σάββας Κωνσταντινίδης μαγειρεύουν με αγάπη και τεχνική. Η πράσινη σαλάτα εκφράζει δροσιά και φρεσκάδα και δίνει την αίσθηση ότι μόλις εκείνη τη στιγμή κόπηκαν τα λαχανικά από τον μπαξέ. Το dressing εσπεριδοειδών δίνει τη δυνατή γευστική πινελιά στο πιάτο, που ενισχύεται με αέρινο μοσχαρίσιο tataki και noodles (€18) – ένα πιάτο που μπορεί από μόνο του να καλύψει την πείνα σου. Ο σολομός αναδεικνύεται με τη σάλτσα Teriyaki (€19), αλλά σίγουρα τις γευστικές εντυπώσεις έκλεψε το κριθαρότο με τις ζουμερές γαρίδες Μάνης (€22) που πρόσθεσαν γευστικούς πόντους στο πιάτο. Το Rib eye, πλούσιο σε γεύση, συνοδεύεται από καπνιστό κρεμμύδι και τραγανές, κολασμένες χωριάτικες πατάτες (€29). Συστήνω να μην παρασυρθείτε από τα νόστιμα πιάτα του μενού, γιατί ακολουθούν λιμπιστικά γλυκά όπως το τραγανό μιλφέιγ (€10) διά χειρός του pâtissier Διονύση Αλέρτα, που βρίσκεται στην κουζίνα του μαγαζιού από το ξεκίνημά του.

Πώς καταφέρνει το Gaspar να είναι ένα από τα αγαπημένα στέκια του Ψυχικού Facebook Twitter
Συστήνω να μην παρασυρθείτε από τα νόστιμα πιάτα του μενού, γιατί ακολουθούν λιμπιστικά γλυκά...

☛ Gaspar Food & Mood, λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Ν. Ψυχικό, 210 6775011.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM