Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Δεν λέω ωραίο είναι το σορμπέ, δροσερό και φρουτένιο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη βελούδινη υφή του τζελάτο.
0

Πολλοί πιστεύουν ότι τα πιο υγιεινά τρόφιμα δεν είναι πάντοτε και τα πιο γευστικά. Όμως οι επιλογές σε vegan παγωτά που έχουν κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα φαίνεται να καταρρίπτουν αυτή την πεποίθηση.


Πριν από κάποια χρόνια το μοναδικό παγωτό στη διατροφή των vegans ήταν το σορμπέ. Δεν λέω ωραίο είναι το σορμπέ, δροσερό και φρουτένιο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη βελούδινη υφή του τζελάτο.


Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια πολλοί ζαχαροπλάστες και δημιουργοί παγωτών ξεκίνησαν να πειραματίζονται με το γάλα καρύδας, αμυγδάλου, κάσιους ακόμα και ρυζιού με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε ωραίο και κρεμώδες παγωτό χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών.

Στο Ice Queen Gelato στου Μακρυγιάννη φτιάχνουν από παγωτά με ξηρούς καρπούς και φρούτα χωρίς ίχνος γάλακτος μέχρι και vegan βάφλες χωρίς αυγά και βούτυρο. Όμως ναυαρχίδα της vegan σειράς παγωτών είναι το παγωτό με γάλα καρύδας, με βελούδινη υφή και διακριτική γεύση καρύδας.

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
«Magic»: Το παγωτό αυτό πήρε την ονομασία του όχι επειδή μπορεί να θυμίζει το γνωστό σε όλους μας παγωτό αλλά γιατί είναι όντως μαγικό πως με απλά αγνά και θρεπτικά υλικά όπως η καρύδα, οι ξηροί καρποί, το ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και τους χουρμάδες μπορεί να δημιουργηθεί ένα δροσερό, πλούσιο, νόστιμο και πάνω από όλα υγιεινό παγωτό σε ξυλάκι. Από τις Vegan Fairies.

Στο Arte Italiana στη Νέα Σμύρνη τελευταία άφιξη είναι ένα απίστευτα γευστικό παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και ζωικά προϊόντα ενώ λίγους μήνες πριν είχε γίνει χαμός με το εντελώς vegan παγωτό χαλβά.

Στο Ice Roll στη Γλυφάδα ( που σύντομα θα ανοίξει και στο Μοναστηράκι) το παγωτό με γάλα καρύδας και φρέσκα φρούτα γίνεται μπροστά στα μάτια σου και είναι απίστευτα δροσερό κι ανάλαφρο.

Οι Vegan Fairies στη Νέα Ερυθραία δημιούργησαν φέτος ένα εθιστικό παγωτό σε ξυλάκι με γάλα από καρύδα και κάσιους αλλά και ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και χουρμάδες που δίνουν την αίσθηση της καραμέλας.

Στα ψυγεία του vegan παντοπωλείου Bamboo Vegan στα Εξάρχεια υπάρχει μεγάλη ποικιλία με παγωτά από γάλα ρυζιού, καρύδας και σόγιας.

Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Οι Vegan Fairies στη Νέα Ερυθραία δημιούργησαν φέτος ένα εθιστικό παγωτό σε ξυλάκι με γάλα από καρύδα και κάσιους αλλά και ωμό ανεπεξέργαστο κακάο και χουρμάδες που δίνουν την αίσθηση της καραμέλας.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
«Sky Blue Ice Dream»: Παγωτό μπανάνα σε πανέμορφο μπλε χρώμα λόγω της μπλε σπιρουλίνας. H μπλε σπιρουλίνα είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής επεξεργασίας κατά την οποία παραμένουν τα πλούσια οφέλη της πράσινης σπιρουλίνα αλλά αφαιρείται η έντονη γεύση φυκιού. Πρόκειται για ένα μπανανένιο παγωτό που ενισχύει την φυσική άμυνα του οργανισμού μας και ανεβάζει την λίμπιντο αφού είναι επίσης εμπλουτισμένο με την υπερτροφή maca. Από τις Vegan Fairies.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό σορμπέ πάνω σε vegan χωνάκι από το Arte Italiana.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό σοκολάτα χωρίς ίχνος ζάχαρης ή γαλακτοκομικών από το Arte Italiana.
Τι είναι αυτό που κάνει το vegan παγωτό ξεχωριστό και πού μπορείτε να το βρείτε Facebook Twitter
Παγωτό από γάλα καρύδας που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου, στο Ice Roll στη Γλυφάδα.
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ