ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - ¼ σταφίδες ξανθές
 - 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
 - Μια πρέζα αλάτι
 - 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - Ξύσμα από μισό λεμόνι
 - Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
 - Κανέλα σκόνη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.
 - Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες.
 - Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
 - Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
 - Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.
 - Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
 - Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
 
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 