Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
1

[Από τον Θανάση Χαραμή]

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

Η ομάδα Food4Good και το Βιτάμ γιορτάσαν το Σάββατο το πρωί την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ στον κήπο του six d.o.g.s.

Ένας υπέροχος μπουφές με πεντανόστιμα και θεαματικά φρεσκοψημένα γλυκά και αλμυρά κέικ, είχε στηθεί από νωρίς. Περίπου 350 Αθηναίοι φρόντισαν ώστε να αδειάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και συνέβαλαν με το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ ώστε να ενισχυθεί το σημαντικό έργο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών -Νοητικά Υστερούντων.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Μιλήσαμε με την Έυα Μονοχάρη [www.funkycook.gr] η οποία είναι και η διοργανώτρια του Food for Good by Food Bloggers και της ζητήσαμε να μάθουμε καμιά καλή συνταγή τόσο για κέικ όσο και για το πώς μπορείς με μερικά αυγά, ζάχαρη και ένα φούρνο να φανείς χρήσιμος σε κάποιους που έχουν ανάγκη.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

" Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψησίματος από το Βιταμ. Eίναι μια γιορτή όπου γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Μαΐου κάθε χρόνο και το φετινό της κόνσεπτ ήταν εσύ για ποιον θα ψήσεις ένα κέικ. Εμείς ψήσαμε για τα παιδιά της pegkap και το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται από τον οργανισμό.


Ψήσαμε λοιπόν για καλό σκοπό περίπου 2000 μερίδες και 19 μοναδικά κέικ. Κάθε event μας συνήθως υποστηρίζεται από μια εταιρεία κι εμείς το συνδυάζουμε με ένα κόνσεπτ σύμφωνα με το προϊόν του υποστηρικτή. Είναι πολύ σημαντικό που οι εταιρείες ανταποκρίνονται και έχουν την διάθεση μέσα από τις δράσεις μας να βοηθήσουν κόσμο που το έχει ανάγκη.


Στην ουσία συνδυάζεται η δική μας εμφάνιση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, η ανάγκη της εταιρείας να επικοινωνήσει στους καταναλωτές το προϊόν που έτσι και αλλιώς θα το έκανε με κάποιον τρόπο και τελικά όλα δείχνουν ότι το φαγητό μπορεί μέσα από μια όμορφη συνάντηση όπου όλοι περνούν καλά, να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας."

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη


Κάθε φορά στο μαγείρεμα βοηθούν bloggers, editors αλλά και όποιος εθελοντής θέλει...Μέχρι στιγμής όλες μας οι δράσεις είναι ένας μπουφές με κόστος 5 ευρώ όπου το κοινό τρώει όσο σπιτικό φαγητό θέλει. Στο ΙΔΕΑ μαγειρέψαμε δωρεάν για εκατό άστεγους τα οποία τα μοιράσαμε κιόλας στον καθέναν ξεχωριστά.  Ήταν συγκλονιστικό να νιώθεις πόσος κόσμος βρίσκεται σε ανάγκη και πόσο μια μερίδα φαγητό μπορεί να ανακουφίσει κάποιον άνθρωπο και ας ακούγεται «λίγο».

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη


Με τον καιρό θα δείτε και άλλες δράσεις να πραγματοποιούνται. Οι χώροι που πραγματοποιούνται τα event, μας παραχωρούνται δωρεάν και έτσι έχουμε την δυνατότητα όλα τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ αυτών που βοηθάμε! Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες για όλους αλλά « το φαγητό μπορεί...»


Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη



Θα αποκαλύψω πρώτη φορά στο LIFO.gr και την επόμενή μας δράση. Είναι 1η Ιουνιου στο Κωπηλατοδρόμειο στο Σχοινιά στο φεστιβάλ Ευ Ζην που γίνεται για δεύτερη χρονιά και το διοργανώνουν οι Surfers 4 Life, μια ομάδα που στηρίζει συλλόγους που σχετίζονται με καρκινοπαθείς όπου καταφέρνουν να επιβιώνουν από τον καρκίνο, αλλά και τις οικογένειες τους.


Mας προσκάλεσαν να μαγειρέψουμε σχεδόν για 3000 κόσμο ενώ θα συμμετάσχουν 500 αθλητές, θα διεξαχθούν διάφορα αθλήματα, ομιλίες και το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία.


Το περιμένω πως και πως γιατί αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα food4good!

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

 

 

Την ιδέα μοιράζονται και υποστηρίζουν οι:


Ελένη Βονισάκου: The Foodie Corner www.thefoodiecorner.gr
Εύα Μονοχάρη: Funky cook www.funkycook.gr
Αθηνά Πάνου: Sugar Buzz www.santie-athina.blogspot.gr
Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου-Μαραγκουδάκη:Sabor www.saborconna.blogspot.com
Έλενα Σμπώκου: Elena's Cooking www.elenascooking.blogspot.com
Άρτεμις Τσίπη: Wonderfoodland www.wonderfoodland.gr
Μαριλίτα Χατζηβασιλείου: Gourmelita www.gourmelita.blogspot.com

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια