Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Στο Beluga για ρεβεγιόν!

Ο all day artistic πολυχώρος της Τρούμπας με την εντυπωσιακή σάλα, το επιβλητικό μπαρ και την αποκάλυψη που λέγεται γυάλινο δάπεδο και ξεδιπλώνει στα πόδια σου τα αρχαία τείχη του Πειραιά είναι πάντα σε γιορτινή διάθεση με τόσα events που φιλοξενεί. Ειδικά τις μέρες των εορτών, όμως, το Beluga σε καλεί σε ακόμα πιο μαγικές βραδιές την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τον σεφ να ετοιμάζει δύο διαφορετικά υπέροχα μενού.

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Tο Beluga σε καλεί σε ακόμα πιο μαγικές βραδιές την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μενού Χριστουγέννων

Κοκτέιλ καλωσορίσματος: Balthazar με Beefeater Gin, αφρό παπαρούνας, ροζ γκρέιπφρουτ, κόκκινο γλυκό βερμούτ, lime και τόνικ

Σούπα πατάτας με λάδι τρούφας

Ριζότο με ταλιάτα πάπιας

Σαλάτα Waldorf με μήλο, σέλερι και καρύδι

Σορμπέ ουίσκι με αλμυρή καραμέλα

Καρέ από Iberic μαγειρεμένο σε κενό αέρος, πουρές κάστανο, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα από μανιτάρια πορτσίνι

Σοκολατίνα

*55 ευρώ/άτομο

Μενού Πρωτοχρονιάς

Καλωσόρισμα με κοκτέιλ Golden Elixir από Ρrosecco, Grand Marnier, Gordon Rouge, ανανά, γρεναδίνη, φύλλα χρυσού

Σούπα καρότο αρωματισμένη με τζίντζερ και τραγανό προσούτο

Κανελόνι πράσινου μήλου με καβούρι και μπρικ

Σαλάτα ανάμεικτη με βατόμουρα και νιφάδες κατσικίσιου τυριού

Σορμπέ σαμπάνιας

Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ πατάτας με τρούφα και σάλτσα από κρασί Πόρτο

Τάρτα κάστανο

*60 ευρώ/άτομο

Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505, Facebook

Gilly

Χριστούγεννα στο πανέμορφο ιταλικό μπιστρό του Πειραιά

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Τα πρωτεία κατέχουν οι φημισμένες πίτσες του μαγαζιού και τα σπιτικά καλτσόνε.

Αν την περίοδο των γιορτών βρεθείτε στον Πειραιά, επισκεφτείτε το Gilly. Ένας φωτεινός, πολύχρωμος χώρος με μαρμάρινα τραπέζια και έπιπλα εποχής, εμπνευσμένος από τις δεκαετίες του '50 και του '60, δημιουργεί μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα. Από το πρωί οι φρεσκοκομμένοι μυρωδάτοι καφέδες από τα χεράκια των βραβευμένων baristas του, οι τάρτες, η πεντανόστιμη πάστα-φλόρα, οι βιολογικές μπάρες με αγνά υλικά και τo βιολογικό γιαούρτι με γκρανόλα θα σας φτιάξουν την μέρα. Αν πάλι πεινάτε και θέλετε ένα γευστικό σνακ, επιλέξτε ανάμεσα σε υπέροχα σάντουιτς και ποικιλίες ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορείτε να δημιουργήσετε, επιλέγοντας από τη βιτρίνα του μαγαζιού. Για να απογειωθεί η γιορτινή διάθεση που ταιριάζει στο κλίμα των ημερών, πρέπει να δοκιμάσει κανείς και το κυρίως μενού του Gilly. Τα πρωτεία κατέχουν οι φημισμένες πίτσες του μαγαζιού και τα σπιτικά καλτσόνε.

Παράλληλα, το μενού απογειώνεται με τα λαχταριστά αντιπάστι, τα ριζότι και τις γευστικότατες σαλάτες. Όλα τα πιάτα βρίσκονται υπό τη φροντίδα του διάσημου σεφ Χρήστου Τζιέρα. Και για τις νυχτερινές γιορτινές εξόδους, το Gilly είναι εδώ για να προσφέρει μια όμορφη βραδιά. Ένα ποτήρι κρασί, συνοδευμένο με αντιπάστι από την Ιταλία, η κατάλληλη μουσική και η γιορτινή ατμόσφαιρα θα απογειώσουν τη νύχτα σας.


Extra tip: Μην ξεχάσετε, φεύγοντας, να επιλέξετε κάποια από τα εποχικά είδη δώρων, όπως ιταλικά μπισκότα, αμαρετίνι, πανετόνε, σοκολάτες κ.ά.

Gilly, Πειραιάς, Βασιλέως Γεωργίου & Καραΐσκου, 210 4111530

Zambri

Στο Zambri για ρεβεγιόν

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
To Zambri μας υποδέχεται με το πιο ζεστό Christmas mood και δύο σπέσιαλ μενού για τα ρεβεγιόν.

Η πιο εξωτική αποικία γεύσεων στην Κηφισιά, που φημίζεται για τον καφέ της, «φόρεσε» τα γιορτινά της και μας υποδέχεται με το πιο ζεστό Christmas mood και δύο σπέσιαλ μενού για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θα λατρέψουν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι.

Μενού παραμονής Χριστουγέννων

Welcome drink με ποτήρι σαμπάνιας

Βελουτέ γλυκοπατάτας με αφρό μαστίχας και λάδι τρούφας

Γαλλικό τυρί brie με μαρμελάδα βατόμουρο

Christmas duck: Ανάμεικτη σαλάτα με φιλέτο πάπιας, αποξηραμένα φρούτα, flakes γραβιέρας και σος πορτοκαλιού

Σορμπέ σαμπάνιας αρωματισμένο με τριαντάφυλλο

Χριστουγεννιάτικο φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση πουρέ σελινόριζας και σάλτσα massala ή φιλέτο από ζαρκάδι με δαμάσκηνα, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα hoisin

Mιλφέιγ καραμέλας

*70 ευρώ το άτομο

Μενού παραμονής Πρωτοχρονιάς

Welcome drink με ποτήρι σαμπάνιας

Σούπα topinambour με καραβιδοουρά και κρέμα τρούφας

Escalopes με φουαγκρά με πουρέ καρότου, περγαμόντο και μαστιχοτύρι

Σαλάτα ρόκα με κανταΐφι μους φέτας, φράουλα, σύκα και ντρέσινγκ μελιού

Σορμπέ ουίσκι με αλατισμένη καραμέλα

Medallion φιλέτο γάλακτος με σάλτσα από White Beech μανιτάρια ή

Φιλέτο μαύρου χοίρου με πουρέ κάστανου και σάλτσα πορτοκάλι

Σούπα ζεστής σοκολάτας με γλυκά μπαχαρικά και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης

*70 ευρώ ανά άτομο

Zambri, Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 6230063, Facebook

Madama

Madama σημαίνει κάθε μέρα πάρτι!

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Σήμα κατατεθέν το κατακόκκινο σκηνικό, τα ανατρεπτικά κοκτέιλ και η μεγάλη μπάρα, ιδανική για socializing και νέες γνωριμίες.

Πόσες ξέφρενες βραδιές χωράνε στο πρόγραμμά σας; Πολλές, αφού στη Madama η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο επτά ημέρες την εβδομάδα! Κατηφορίστε προς την πιο hot περιοχή του Πειραιά, την Τρούμπα, και αφήστε τη Madama να σας ψιθυρίσει το μυστικό για αξέχαστες στιγμές! Ο δρόμος θα σας βγάλει από μόνος του κοντά της. Ακολουθήστε τον παλμό της μουσικής, δείτε τις πιο δυνατές παρουσίες της πόλης να κατευθύνονται προς τη Madama και μπείτε αμέσως στo κλίμα! Φανατικοί θαμώνες, καινούργιες φάτσες και αγαπημένοι φίλοι, όλοι γίνονται μια παρέα. Καμιά απουσία δεν δικαιολογείται, αφού για δεύτερη χρονιά οι καλύτεροι guest DJs ετοιμάζουν το απόλυτο σκηνικό γιορτής! Από τις 12:00 το μεσημέρι για καφέ ή για drinks μετά τη δουλειά ως το επόμενο πρωί, η Madama κρατάει το κέφι στα ύψη. Σήμα κατατεθέν το κατακόκκινο σκηνικό, τα ανατρεπτικά κοκτέιλ και η μεγάλη μπάρα, ιδανική για socializing και νέες γνωριμίες. Η μουσική δυναμώνει, ο χρόνος σταματά και η γιορτή συνεχίζεται μέχρι να φανεί το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει πραγματική, all-week διασκέδαση στη Madama! Αφήστε τη Madama να σας παρασύρει με τον ρυθμό της και την παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα ξέφρενο εορταστικό πάρτι που θα απογειώσει το κέφι μας, όπως μόνο αυτή ξέρει! Και για παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Madama φοράει τα γιορτινά της, στήνει τον λαμπρότερο αποχαιρετισμό της χρονιάς και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη χορό, έκσταση και αισθησιασμό.

Madama, Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101, 210 4174591, Facebook

De Sxara

Ο νέος προορισμός των meat lovers βρίσκεται στην Κηφισιά

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Tο De Sxara θα έλεγε κανείς πως είναι η ελληνική εκδοχή του εστιατορίου του διάσημου Salt Bae.

Ένα νέο spot για τους φίλους του κρέατος μας συστήθηκε πρόσφατα στην Κηφισιά και αν δεν το έχετε γνωρίσει ακόμα, σπεύσατε! Το De Sxara θα έλεγε κανείς πως είναι η ελληνική εκδοχή του εστιατορίου του διάσημου Salt Bae κι αυτό το διαπιστώνεις τόσο με τη γεύση των «ψαγμένων» του κρεάτων όσο και με τον τρόπο παρουσίασής τους. Στην όμορφη σάλα του με την επιβλητική οροφή και το ανοιχτό κελάρι που φιλοξενεί περίπου 50 ετικέτες από ελληνικά κρασιά θα γευτείς από από T-Bone που ψήνεται μπροστά στα μάτια σου μέχρι το γιαπωνέζικο Wagyu, αλλά και μια σειρά από λαχταριστά ορεκτικά, όπως ο πύργος πατάτας από φρέσκα τσιπς με διάφορα ελληνικά τυριά και σος.

Extra tip: Μέχρι τις 6 το απόγευμα σερβίρει μαγειρευτά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

De Sxara, Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά, 210 8080647, Facebook / Instagram

Barbarossa Athens

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

New Year's Eve Menu

• Ποτήρι Prosecco

• Εορταστικό καλάθι Dinkel ψωμιού με καρύδια και αποξηραμένα φρούτα

• Μπουγιαμπέσα με γαρίδες, φιλέτο σκορπίνας και μενταγιόν αστακού

• Σαλάτα Lyonnais με speck, μπισκότο από παλαιωμένη γραβιέρα Πάρου και τρίμμα αυγοτάραχου

• Χτένια ψητά στη σχάρα με βούτυρο αστακού

• Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα

• Φιλέτο μόσχου με φουαγκρά, σάλτσα μπέρμπον και πατάτες dauphinoise

• Κορμός σοκολάτας γάλακτος με pâte à choux

• Ποτήρι σαμπάνιας

• Εσπρέσο

Τιμή ανά άτομο 80

Gazi College

Το στέκι που μας έμαθε ότι το φαΐ είναι κάτι παραπάνω από μια γευστική εμπειρία

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Στο Gazi College η απόλαυση διαρκεί όλη τη μέρα.

Με τρία μαγαζιά σε Αθήνα, Πειραιά και Γλυφάδα, το Gazi College από το 2010 έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό. Πρώτα απ' όλα, η απόλαυση ξεκινάει από το μάτι. Φωτεινές υδρόγειες σφαίρες, αιωρούμενα μπουκάλια, λέξεις γραμμένες πάνω σε μαυροπίνακες αλλά και μια μεγάλη, αληθινή βιβλιοθήκη αιχμαλωτίζουν την όραση. Και αφού χορτάσει το μάτι, σειρά έχει βεβαίως το στομάχι. Με τις πιο νόστιμες συνταγές απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη, οι executive chefs Μιχάλης Φανερωμένος και Γιώργος Πρίντεζης υπόσχονται να «αποπλανήσουν» κάθε ουρανίσκο, ενώ ο βραβευμένος pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης σε οδηγεί στις πιο γλυκές αμαρτίες. Πριν όμως έρθουν στο πιάτο σου οι λιχουδιές, θα τις έχεις λαχταρήσει, βλέποντάς τες να ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού.

Στο Gazi College, βέβαια, η απόλαυση διαρκεί όλη τη μέρα. Από το πρωί με φρεσκοκομμένο καφέ και πλούσιο πρωινό, μέχρι τη νύχτα, που στη μπάρα στήνεται μια ολόκληρη γιορτή, συνοδεία των υπέροχων κοκτέιλ τoυ Δημήτρη Πολάτου. Και μην ξεχνάτε τη δυνατότητα delivery ή take-away.

Extra tip: Αν έχετε ήδη λατρέψει το weekend brunch του Gazi College, τότε θα ενθουσιαστείτε με τα festive brunches των γιορτών (25/12: Αθήνα 8:00, Γλυφάδα 8:00, Πειραιάς 7:00. 1/1: Αθήνα 8:00, Γλυφάδα 8:00, Πειραιάς 5:00). Από το πρωί ανοιχτά.

Gazi College, Περσεφόνης 53, Αθήνα, 210 3422112 / Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πειραιάς, 210 4100612 / Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723, www.gazicollege.gr, Facebook, Instagram, You Tube

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM