7 επιτυχημένοι τρόποι για να συνυπάρξετε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε

7 επιτυχημένοι τρόποι για να συνυπάρξετε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε Facebook Twitter
Δεν χρειάζεται πάντα απάντηση μια πρόκληση. Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα και η επίμονη σιωπή μπορούν να πουν περισσότερα.
0

Στη ζωή και τη δουλειά ένα είναι σίγουρο: δεν αρέσουμε σε όλους και φυσικά δεν μπορούμε να συμπαθούμε τους πάντες. Όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες, η σκληρή πραγματικότητα είναι εκεί, παρούσα. Με κάποιους ανθρώπους δεν ταιριάζουμε, αλλά θα πρέπει ή να συνυπάρξουμε για λίγο σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό), ή να συνεργαστούμε (δύσκολο, κάποτε αβάσταχτο). Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να επιτευχθεί το φαινομενικά ανέφικτο και να τα βήματα για να φτάσουμε σε αυτό

- Κατ' αρχάς, συνειδητοποιούμε αυτό που ήδη προαναφέρθηκε. Δεν μας συμπαθούν όλοι και τανάπαλιν. Δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι κακοί άνθρωποι ή ότι είμαστε εμείς. Σε δεύτερο επίπεδο δεν υποκρινόμαστε. Στη σύγχρονη επιχειρηματική ζωή οι υπεύθυνοι HR γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μηδενική σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν τα πηγαίνουν καλά, αλλά αποδίδουν άριστα, παρά προσποίηση ότι όλα πηγαίνουν καλά και ότι υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια. Η ειλικρίνεια είναι ο πιο εύκολος δρόμος εδώ.

- Δεν αδιαφορούμε γι' αυτό που νιώθουμε. Αν ένα τοξικό περιβάλλον ή ένας τοξικός συνάδελφος μας γεννά αισθήματα θυμού ή ενόχλησης, δεν τα σκεπάζουμε ούτε τα προσπερνάμε. Τα λαμβάνουμε υπ' όψιν και παρακολουθούμε την κλιμάκωσή τους. Αν θεωρήσουμε ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον χώρο την πιο κρίσιμη στιγμή, φυσικά και το κάνουμε. Και δεν χρειάζεται πάντα απάντηση μια πρόκληση. Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα και η επίμονη σιωπή μπορούν να πουν περισσότερα.

- Εστιάζουμε στο θέμα που δημιουργεί την αντιπαράθεση και όχι στο πρόσωπο. Αποφεύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις και επιμένουμε στο πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο, θέλει εξάσκηση, αλλά το μυστικό είναι στις μικρές κοφτές προτάσεις που επισημαίνουν το ζήτημα, δεν αφήνουν περιθώριο για περισσότερες συζητήσεις.

- Βασικό: δεν το παίρνουμε προσωπικά. Πολλές φορές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους μέσα από τους άλλους. Κι αυτό θέλει εξάσκηση, αλλά σ' αυτό το σημείο προσπαθούμε να διευρύνουμε την προοπτική μας και να δούμε πάνω από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Είναι ένας τρόπος να μην καταλήξουμε σε πικρά και λανθασμένα συμπεράσματα που εν τέλει βλάπτουν τη δουλειά ή τον περίγυρο μας. Κάποιοι ζουν έτσι. Το συνειδητοποιούμε και συνεχίζουμε τη δική μας ζωή, χωρίς να χάνουμε τον προσωπικό μας στόχο.

- Στεκόμαστε υπεράνω του όποιου παραλογισμού. Είναι πολύ εύκολο να χαθεί η ψυχραιμία, όταν κάποιος απαιτεί παράλογα πράγματα. Το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζεται να ανταποκριθούμε στο χάος, χωρίς να το επισημάνουμε ήρεμα και με σαφήνεια. Δεν χρειάζεται να παριστάνουμε τον Θεό. Υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν σωματικά και ψυχικά και όταν κοντράρονται με την κοινή λογική, δεν οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να αντιμετωπίζουμε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

- Επιλέγουμε τις μάχες μας και θωρακίζουμε την περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε όλες τις προκλήσεις, παρά μόνο στις ουσιαστικές. Και το σημείο στο οποίο εργαζόμαστε ή επικοινωνούμε με τους ανθρώπους μας είναι «δικό μας», όχι με την έννοια της κτήσης, αλλά της ιερότητας. Κάνουμε μια δουλειά εκεί ή συναντιόμαστε με ανθρώπους αγαπημένους: δεν επιτρέπουμε παραβιάσεις.

- Αποκτούμε συμμάχους. Όχι με την έννοια της κλίκας ή του στρατοπέδου, αλλά με εκείνην της ομάδας ανθρώπων που επικοινωνούμε καλύτερα και συνεργαζόμαστε χωρίς κενά επικοινωνίας.

Με στοιχεία από το Εntrepreneur.com

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ