Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί

Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
Στο σπίτι της στο νούμερο 40 της Via Michelangelo Buonarroti, Μιλάνο, 1956. © Courtesy Donnaruma-Tsirogiannis Collection, AllRights Reserved
0

Το 2013, δεκαετίες μετά το θάνατο της θρυλικής ντίβας, ο κινηματογραφιστής Tom Volf ερωτεύθηκε τη Μαρία Κάλλας. Από τότε ταξίδεψε σε όλη την υφήλιο για να ανακαλύψει χαμένα αρχεία σχετικά με τη ζωή και το έργο της, συναντώντας και μιλώντας με πολλούς από τους στενούς φίλους και συνεργάτες της διάσημης σοπράνο, οι οποίοι άνοιξαν τα αρχεία τους σε αυτόν. Αποτέλεσμα αυτής της έρευνας ήταν να αποκαλυφθεί ένας θησαυρός από φωτογραφίες που δεν είχαν ξανάρθει στο φως της δημοσιότητας, πολλές από τις οποίες ήταν από τα άλμπουμ της ίδιας της Μαρίας Κάλλας.

Με τη στήριξη πολλών αγαπημένων ανθρώπων της Κάλλας, μεταξύ των οποίων η Nadia Stancioff που ήταν η καλύτερή της φίλη και ο Georges Prêtre που ήταν ο αγαπημένος της μαέστρος και ο οποίος πρώτη φορά σε 40 χρόνια συμφώνησε να συνεργαστεί σε ένα βιβλίο για εκείνη, το Maria by Callas είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών έρευνας και μας δίνει μια νέα οπτική για τη μοναδική ντίβα της όπερας. Αυτό το υλικό βρίσκεται στο επίκεντρο του πρότζεκτ Maria by Callas: In Her Own Words που περιλαμβάνει μια ταινία, μια έκθεση και μια συλλογή από αυθεντικές ζωντανές ηχογραφήσεις.

To βιβλίο εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Assouline και μπορείτε να το βρείτε εδώ. - Ν.Γ.

Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
Στις πρόβες του "La Vestale" με τον σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι στη Σκάλα του Μιλάνου τον Δεκέμβριο του 1954. © Maria Callas Foundation, All Rights Reserved


Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
© Studio Sebert
Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
© Studio Sebert
Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
Στην Όπερα του Παρισιού, 19 Δεκεμβρίου 1958. Τα κοσμήματα που φοράει είναι Van Cleef & Arpels. © Maria Callas Foundation, All Rights Reserved
Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
Στα γυρίσματα της Μήδειας του Παζολίνι, Τουρκία, 1969 © Mano/Sipa
Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
Μετά από συναυλία στο Παρίσι στο Théâtre des Champs-Élisées στις 7 Δεκεμβρίου 1973. Στο κοινό βρίσκεται ο Yves Saint Laurent. © ArchiviFarabola
Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
Στις Μπαχάμες τον Μάρτιο του 1967, πάνω στη Χριστίνα με τον Αριστοτέλη Ωνάση. © Courtesy Sipa Press
Maria by Callas: φωτογραφίες της ντίβας που δεν έχετε ξαναδεί Facebook Twitter
To εξώφυλλο της έκδοσης. © Joshua Deveaux

www.assouline.com

Βιβλίο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σάχης του Ιράν και η Αμερική που δεν μπορούσε να φανταστεί την ζωή χωρίς αυτόν

Βιβλίο / Ο Σάχης του Ιράν και η Αμερική που δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή χωρίς αυτόν

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Βασιλεύς των Βασιλέων», όπως αποκαλούσε τον εαυτό του ο Ρεζά Παχλαβί, εστιάζει στις διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ που «αποδέχτηκαν πρόθυμα τις φαντασιώσεις του, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τη χώρα του».
THE LIFO TEAM
Γωγώ Ατζολετάκη: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν είναι “ληγμένα προϊόντα”»

Βιβλίο / Γωγώ Ατζολετάκη: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν είναι “ληγμένα προϊόντα”»

Σταρ Ελλάς στα νιάτα της, διακρίθηκε ως ηθοποιός, θιασάρχης, ραδιοφωνική παραγωγός, δοκιμάστηκε επίσης στη συγγραφή έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι τώρα επτά βιβλία μαζί με το πρόσφατο «Η τρίτη άνοιξη» (εκδ. Επίμετρο), που έδωσε και το έναυσμα γι’ αυτήν τη συνέντευξη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Δημήτρης Γκιώνης, οι ένδοξες μέρες της «Ελευθεροτυπίας» και το σημερινό μιντιακό σούπερ μάρκετ

Οι Αθηναίοι / O Δημήτρης Γκιώνης, οι ένδοξες μέρες της «Ελευθεροτυπίας» και το σημερινό μιντιακό σούπερ μάρκετ

Ο 81χρονος δημοσιογράφος και συγγραφέας που για δεκαετίες διηύθηνε τις πολιτιστικές σελίδες της Ελευθεροτυπίας, αφηγείται τη συναρπαστική καριέρα του στη LiFO
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κλαίρη Μιτσοτάκη: «Η αξιοπρέπεια και η φιλία είναι τα θεμέλια της ζωής μας»

Βιβλίο / Κλαίρη Μιτσοτάκη: «Η αξιοπρέπεια και η φιλία είναι τα θεμέλια της ζωής μας»

Η σπουδαία μεταφράστρια, που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς της στον Μαρσέλ Προυστ, μας ξεναγεί στον πολύπλοκο κόσμο του και εκφράζει τον θυμό της για την πανταχού παρούσα απάτη της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η αλήθεια για τον «Συνταγματάρχη» Πάρκερ, τον διαβόητο μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ

Βιβλίο / Η αλήθεια για τον «Συνταγματάρχη» Πάρκερ, τον διαβόητο μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Ο Συνταγματάρχης και ο Βασιλιάς» εξερευνά τη συναρπαστική ζωή ενός ακούραστου κομπιναδόρου που προσπαθούσε απεγνωσμένα να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του.
THE LIFO TEAM
Γνώριζαν ή όχι οι Γερμανοί για τα εγκλήματα του Χίτλερ;

Βιβλίο / Γνώριζαν ή όχι οι Γερμανοί για τα εγκλήματα του Χίτλερ;

Πότε ακριβώς χάθηκε ο πόλεμος για τον Άξονα; Ποια ήταν η πιο σημαντική μάχη του πολέμου; Πόσο «συμμέτοχος» ήταν ο Γερμανικός λαός στο ολοκαύτωμα; Σ’ αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει μια νέα ογκώδης έκδοση με τίτλο «Η συνολική ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».
THE LIFO TEAM
Αudiobooks: Αντί να διαβάσεις το νέο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, το ακούς

Βιβλίο / Αudiobooks: Αντί να διαβάσεις το νέο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, το ακούς

Είναι νωρίς να πούμε πως αυτά τα ηχητικά λογοτεχνικά αρχεία μπορούν να αντικαταστήσουν το βιβλίο. Είναι όμως μια υπέροχη λύση για όσους θέλουν να διαβάσουν αλλά δεν έχουν χρόνο ή έχουν μπλοκάρει με το κανονικό διάβασμα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
«Στα τέσσερα»: Το πιο καυτό και αμφιλεγόμενο βιβλίο του φετινού καλοκαιριού

Βιβλίο / «Στα τέσσερα»: Το πιο καυτό και αμφιλεγόμενο βιβλίο του φετινού καλοκαιριού

«Κάποιες το λάτρεψαν, άλλες το σιχάθηκαν»: Το βιβλίο της Miranda July για την ερωτική περιπλάνηση μιας γυναίκας στη μέση ηλικία που χαρακτηρίστηκε ως «το πρώτο μεγάλο μυθιστόρημα για την περιεμμηνόπαυση», είναι η λογοτεχνική επιτυχία της χρονιάς.
THE LIFO TEAM
Πατρίτσια Χάισμιθ: «Ο κόσμος και τα μαρτίνι του είναι δικά μου!»

Βιβλίο / Πατρίτσια Χάισμιθ: «Ο κόσμος και τα μαρτίνι του είναι δικά μου!»

Τα πολυσυζητημένα ημερολόγια της Χάισμιθ αποκαλύπτουν κρυφές σκέψεις της συγγραφέως του «Ταλαντούχου κύριου Ρίπλεϊ», τους άγνωστους έρωτες και την εξάρτησή της από τη γραφή και το αλκοόλ.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ