Ένα mural για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων»

Ένα mural για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» Facebook Twitter
1

                                                                                                                [Βαγγέλης Μακρής]

 

Ένα mural για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» Facebook Twitter

Πρόκειται για mural του Καλιφορνέζου street artist Kalen Ockerman (a.k.a Mear One) που δημιούργησε τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Λονδίνο. Η τοιχογραφία του για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» απεικονίζει μια ομάδα τραπεζιτών να παίζουν Monopoly  στις πλάτες ανθρώπων. Το έργο του στην Hambury Street καταστράφηκε από τις τοπικές αρχές επειδή θεωρήθηκε ότι προωθεί αντισημιτικές ιδέες. Ο Mear One είχε δηλώσει τότε:

"Η τοιχογραφία μου έχει θέμα τις τάξεις και τους προνομιούχους. Η ομάδα των τραπεζιτών αποτελείται από Εβραίους και λευκούς Άγγλους," έγραψε.

"Για κάποιο λόγο λένε ότι είμαι αντισημίτης. Τέτοιο πράγμα δεν είμαι σίγουρα. Πιστεύω στην ισότητα και στην αδελφοσύνη σε παγκόσμια κλίμακα σε εκείνο που είμαι εναντίον είναι η άρχουσα τάξη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και χρειαζόμαστε εξανθρωπισμό».

Η δημιουργία του έργου:

Ο ‘Mear One’ γεννήθηκε το 1971 στην Santa Cruz της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Έχει ονομαστεί ως ο «Μιχαήλ Άγγελος των γκράφιτι». Πολλά από τα έργα του ασχολούνται με θέματα όπως Νέα Παγκόσμια Τάξη, ο έλεγχος του νου, και ο πόλεμος.

Μερικά ακόμα έργα του:

Ένα mural για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» Facebook Twitter
Ένα mural για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» Facebook Twitter
Ένα mural για την «Νέα Τάξη Πραγμάτων» Facebook Twitter

 

Περισσότερα έργα του εδώ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Living / Αντιμετωπίζοντας τους εφιάλτες μας

Ένα νέο βιβλίο καταγράφει την εξέλιξη της επιστήμης των ονείρων τον τελευταίο αιώνα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι παρότι οι εφιάλτες μάς επηρεάζουν σε συναισθηματικό επίπεδο, δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από αυτούς για πάντα.
THE LIFO TEAM
Ακαδημία «Λέοντες»: Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Living / Ένα βράδυ στον Πειραιά με σπαθιά και βυζαντινές πανοπλίες

Παρακολουθήσαμε μια προπόνηση των «Λεόντων», μιας ακαδημίας ιστορικών ευρωπαϊκών πολεμικών τεχνών, και ανακαλύψαμε τα μυστικά ενός αθλήματος που ισορροπεί μεταξύ Ιστορίας και σωματικής άσκησης.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ

σχόλια

1 σχόλια