10 βήματα προσαρμογής στη δουλειά μετά τις γιορτές

10 βήματα προσαρμογής στη δουλειά μετά τις γιορτές Facebook Twitter
0

 

Το πάρτι τελείωσε, το νέο έτος υπόσχεται πολλά, αλλά μέχρι να τα δείτε θα περάσει και καιρός και η ρουτίνα –και οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες- θέλουν τους πάντες πίσω στη δουλειά άμεσα. Όμως, για το ανθρώπινο σώμα –και την ψυχή, βεβαίως- έστω και λίγες μέρες ανάπαυλας καθιστούν βασανιστική την επιστροφή στα αναγκαία και κυρίως στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το να προσαρμοστεί κάποιος στα ίδια και τα ίδια θέλει τρόπο, διαχείριση, χιούμορ και βήματα.

1.

Ξυπνήστε με μουσική. Και φτάστε μέχρι τη δουλειά με μουσική. Προτιμήστε να περπατήσετε λίγο. Το περπάτημα μέσα στην πόλη που ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της λειτουργεί τονωτικά στην ψυχολογία των εργαζομένων.

2.
Σπάστε τη μέρα σε κομμάτια. Μην πέσετε μονομιάς στις σκληρές εκκρεμότητες. Ξεκινήστε από τα βασικά και τα πιο εύκολα.

3.

Χαμογελάστε πρώτοι. Οι συνάδελφοι νιώθουν όπως εσείς: λίγο μίζερα. Αν φτάσουν όλοι στη δουλειά με τον τρόπο που εσείς σκέφτεστε –μουτρωμένοι κι αμίλητοι- το κλίμα θα γίνει ακόμη χειρότερο.

4.

Ένα μικρό κέρασμα και λίγο χιούμορ φτιάχνει τη διάθεση. Λίγες σοκολάτες, ένας καφές, ένα μικρό κοινόχρηστο δωράκι, λίγα λουλούδια και ένα έξυπνο αστείο μπορούν να μεταμορφώσουν τον εργασιακό χώρο.

5.

Ευχηθείτε, αγκαλιάστε, προσπαθήστε να είστε εγκάρδιοι και ευγενείς. Ακόμη κι αν δεν νιώθετε τρομερή οικειότητα, μπορείτε να είστε ευχάριστοι και δοτικοί.

6.

Δείξτε ενδιαφέρον για το πώς πέρασαν οι άλλοι στις γιορτές τους και αν ρωτηθείτε εσείς δείξτε ειλικρίνεια. Ακόμη κι αν σας πληγώσουν οι απαντήσεις, μπορεί να εκπλαγείτε από το ότι κι άλλοι μπορεί να μην πέρασαν ακριβώς τέλεια σ’ αυτές τις γιορτές. Επίσης, αποφύγετε τις εντάσεις που καραδοκούν, αφού όλοι νιώθουν εκνευρισμό, καθώς εγκατέλειψαν (το ίδιο απρόθυμα με εσάς) οικογένεια και αγαπημένους.

7.

Κάντε ένα μικρό ξεκαθάρισμα στο γραφείο ή τον χώρο εργασίας. Πετάξτε ό,τι παλιό και άχρηστο.

8.

Δοκιμάστε να παρηγορήσετε αυτόν που νιώθει το ίδιο και χειρότερα με εσάς και δεν το κρύβει. Καμιά φορά μια καλή κουβέντα έχει θεαματικά αποτελέσματα.

9

Προτείνετε έναν καφέ ή ένα διάλειμμα με όλους –ή έστω τους πιο κοντινούς σας- συναδέλφους. Όλοι έχουν ανάγκη από λίγη –εκτός προγράμματος- παρέα.

10.

Την πρώτη μέρα στη δουλειά κανονίστε κάτι με φίλους: θα σας βάλει πιο ήπια στη ρουτίνα της επόμενης μέρας.

Με στοιχεία από Daily Telegraph, HealthDigezt.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ