Η Σιμόν Μπάιλς θα είναι σημαιοφόρος των ΗΠΑ στην Τελετή Λήξης

Η Σιμόν Μπάιλς θα είναι σημαιοφόρος των ΗΠΑ στην Τελετή Λήξης Facebook Twitter
(Ezra Shaw/Getty Images Sport/Getty Images)
0

Το νέο «αστέρι» της ενόργανης γυμναστικής, η 19χρονη Σιμόν Μπάιλς, επελέγη ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ, στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (02:30 ώρα Ελλάδας) στο «Μαρακανά».

Η γυμνάστρια από το Τέξας, που εντυπωσίασε όσους δεν την γνώριζαν και ικανοποίησε απόλυτα αυτούς που ήξεραν τις δυνατότητες της, κατέκτησε -στην πρώτη της συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση- πέντε Ολυμπιακά μετάλλια, εκ των οποίων τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, ανακοίνωσε πως η Μπάϊλς «επελέγη κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας στην οποία έλαβαν μέρος τα μέλη της ομάδας», γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη τιμή στην νεαρή Ολυμπιονίκη.

Υπενθυμίζεται, ότι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, σημαιοφόρος των ΗΠΑ, ήταν ο θρύλος της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, με τα 28 Ολυμπιακά μετάλλια, από τα οποία τα 23 είναι χρυσά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Αθλητισμός / Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Το Συμβούλιο Κρίκετ της Αγγλίας και της Ουαλίας (ECB) αποφάσισε ότι «μόνο οι γυναίκες που το βιολογικό τους φύλο είναι γυναικείο» θα μπορούν να συμμετέχουν στο κρίκετ γυναικών και νεανίδων
LIFO NEWSROOM
Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χάλιμπερτον»

Αθλητισμός / Αντετοκούνμπο: Όταν έρχεσαι από το τίποτα και δουλεύεις όλη σου τη ζωή, είσαι ταπεινός

«Η μητέρα μου όταν πήραμε το πρωτάθλημα, φοβόταν να μπει στο γήπεδο για να με αγκαλιάσει» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον πατέρα του Χάλιμπερτον
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ