Τo καλύτερο brunch της πόλης!

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κεντρικό feel στο χώρο είναι ο μεγάλος μαυροπίνακας πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Όλα όσα θα φας είναι γραμμένα εκεί.
0

Το New York Sandwiches το αγάπησα φέτος από απόσταση. Ήταν το αγαπημένο μας delivery τον χειμώνα που πέρασε. Τα σάντουιτς με παστράμι που σερβίρει έσωσαν πολλές βραδιές κλεισίματος τεύχους, όπως και τα μπέργκερς του. Για το κυριακάτικο brunch του είχα ακούσει από πολλούς πως είναι το καλύτερο της πόλης. Το δοκίμασα και σας το επιβεβαιώνω. Εξαιρετικά αυγά, σωστά φτιαγμένα πιάτα και υπερπλήρης κατάλογος με ολα τα βασικά που θα ήθελες να έχει ένα ιδανικό brunch. Σαν κι αυτά που βλέπεις πως κάνουν στο εξωτερικό. Χθες πήγα να δω τη φίλη μου τη Μαριλένα Παντάκη (legendary food blogger madameginger.com )να διοικεί με απόλυτο serenity tην κουζίνα της, το πανέμορφο προσωπικό της να σερβίρει αμέριμνα και με φουλ χαμόγελο τα φανταστικά πιάτα. Κοίτα τί φάγαμε και πώς περάσαμε εγώ κι ο Τάσος. Μadame Ginger ευχαριστούμε!

 

1.

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ωραίος και ο ατομικός κατάλογος με σύγχρονο γραφισμό, μεγάλα γράμματα. Τί μπορείς να φας; Αυγά, ομελέττες, scrabled eggs, αυγά Μπένεντικτ, αμερικανικά pancakes, bagels με διάφορα fillings, μπέργκερς και πολλά ακόμα. Μόλις κάτσεις θα σου σερβίρουν καφέ φίλτρου.

2.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ο Τάσος παρήγγειλε κλασικά αυγά Μπένεντικτ. Ένα μάφιν κομμένο στα δύο, μια φέτα ζαμπόν, αυγό ποσέ όλα περιχυμένα με σάλτσα Ολαντέζ που ήταν εξαιρετικά εκτελεσμένη, ολοζώντανη και sharp όσο χρειάζεται για ένα τέτοιο πιάτο.

3.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πήρα κι εγώ αυγά Μπένεντικτ. Με σπαράγγια όμως. Υπέροχα. Ψημένα στο γκριλ, αντικατέστησαν το ζαμπόν άψογα. Φαγώθηκαν σε τριάντα δευτερόλεπτα.

4.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Όσο τρώγαμε το προσωπικό δούλευε πυρετωδώς, πήγαινε - έλα με τα πιάτα, στην κουζίνα αναβρασμός. Ησυχία, ηρεμία και χαμόγελα παρόλα αυτά!

5.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Επίθεση στα αυγά.

6.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Η Μαριλένα μας έστειλε αμερικάνικα pancakes με maple syrup.

7.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Και ένα bagel ολικής άλεσης με ένα αυγό τηγανητό και τραγανό μπέηκον.

8.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κατασπάραξα τα pancakes με άπειρο maple syrup και την προσθήκη τραγανού μπέηκον από το δίπλα πιάτο.

9.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πίσω μας ο κόσμος καθόταν στα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια. Kαφεδάκι, mimosa, χαλαρό πρωινό, και αυγά. Εγώ έφαγα μέχρι και ένα bagel με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα. Ήρθε η Μαριλένα για αναμνηστική φωτό!

10.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Το New York Sandwiches βρίσκεται στη Σινώπης 3 πίσω από τον Πύργο Αθηνών. www.nys.gr

11.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ