Τo καλύτερο brunch της πόλης!

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κεντρικό feel στο χώρο είναι ο μεγάλος μαυροπίνακας πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Όλα όσα θα φας είναι γραμμένα εκεί.
0

Το New York Sandwiches το αγάπησα φέτος από απόσταση. Ήταν το αγαπημένο μας delivery τον χειμώνα που πέρασε. Τα σάντουιτς με παστράμι που σερβίρει έσωσαν πολλές βραδιές κλεισίματος τεύχους, όπως και τα μπέργκερς του. Για το κυριακάτικο brunch του είχα ακούσει από πολλούς πως είναι το καλύτερο της πόλης. Το δοκίμασα και σας το επιβεβαιώνω. Εξαιρετικά αυγά, σωστά φτιαγμένα πιάτα και υπερπλήρης κατάλογος με ολα τα βασικά που θα ήθελες να έχει ένα ιδανικό brunch. Σαν κι αυτά που βλέπεις πως κάνουν στο εξωτερικό. Χθες πήγα να δω τη φίλη μου τη Μαριλένα Παντάκη (legendary food blogger madameginger.com )να διοικεί με απόλυτο serenity tην κουζίνα της, το πανέμορφο προσωπικό της να σερβίρει αμέριμνα και με φουλ χαμόγελο τα φανταστικά πιάτα. Κοίτα τί φάγαμε και πώς περάσαμε εγώ κι ο Τάσος. Μadame Ginger ευχαριστούμε!

 

1.

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ωραίος και ο ατομικός κατάλογος με σύγχρονο γραφισμό, μεγάλα γράμματα. Τί μπορείς να φας; Αυγά, ομελέττες, scrabled eggs, αυγά Μπένεντικτ, αμερικανικά pancakes, bagels με διάφορα fillings, μπέργκερς και πολλά ακόμα. Μόλις κάτσεις θα σου σερβίρουν καφέ φίλτρου.

2.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ο Τάσος παρήγγειλε κλασικά αυγά Μπένεντικτ. Ένα μάφιν κομμένο στα δύο, μια φέτα ζαμπόν, αυγό ποσέ όλα περιχυμένα με σάλτσα Ολαντέζ που ήταν εξαιρετικά εκτελεσμένη, ολοζώντανη και sharp όσο χρειάζεται για ένα τέτοιο πιάτο.

3.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πήρα κι εγώ αυγά Μπένεντικτ. Με σπαράγγια όμως. Υπέροχα. Ψημένα στο γκριλ, αντικατέστησαν το ζαμπόν άψογα. Φαγώθηκαν σε τριάντα δευτερόλεπτα.

4.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Όσο τρώγαμε το προσωπικό δούλευε πυρετωδώς, πήγαινε - έλα με τα πιάτα, στην κουζίνα αναβρασμός. Ησυχία, ηρεμία και χαμόγελα παρόλα αυτά!

5.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Επίθεση στα αυγά.

6.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Η Μαριλένα μας έστειλε αμερικάνικα pancakes με maple syrup.

7.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Και ένα bagel ολικής άλεσης με ένα αυγό τηγανητό και τραγανό μπέηκον.

8.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κατασπάραξα τα pancakes με άπειρο maple syrup και την προσθήκη τραγανού μπέηκον από το δίπλα πιάτο.

9.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πίσω μας ο κόσμος καθόταν στα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια. Kαφεδάκι, mimosa, χαλαρό πρωινό, και αυγά. Εγώ έφαγα μέχρι και ένα bagel με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα. Ήρθε η Μαριλένα για αναμνηστική φωτό!

10.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Το New York Sandwiches βρίσκεται στη Σινώπης 3 πίσω από τον Πύργο Αθηνών. www.nys.gr

11.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ