Φωτιά τώρα στην Ρόδο: Μήνυμα από το 112 - Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Φωτιά τώρα στην Ρόδο - Μήνυμα από το 112 Facebook Twitter
Φωτ: Ομάδα «Συμβαίνει Τώρα»
0

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε δασική περιοχή στην Κοινότητα Μαριτσών στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 22 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. 

Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί τόσο από την πόλη της Ρόδου όσο και από την περιοχή της Ψαροπούλας.

Το 112 εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι της περιοχής, την ώρα που οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά σε σπίτια.

Χατζημάρκος: Όλες οι δυνάμεις για την κατάσβεση

Στην προσπάθεια για να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε στα Μαριτσά αναφέρεται με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, Όπως τονίζει όλες οι δυνάμεις επιχειρούν για να σβήσει η φωτιά, ενώ ζητά από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

"Όλες οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν στην δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μαριτσά της Ρόδου.
Ταυτόχρονα έχουν κληθεί ενισχύσεις από Κρήτη, Σάμο και Αθήνα.
Οι πολίτες, να ακολουθούν τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας."

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΣΧΑ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ελλάδα / Καιρός - Μαρουσάκης: Κρύο το Μεγάλο Σάββατο, θερμές αέριες μάζες και άνοδος της θερμοκρασίας την Κυριακή

Από τη συννεφιά και τις τοπικές βροχές των τελευταίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, έρχονται συνθήκες και θερμοκρασίες που θα θυμίσουν καλοκαίρι, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο
THE LIFO TEAM