Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού «ξαναχτυπά»: Ο Κολόμβος αναζητούσε τις Ινδίες, με βάση θεωρίες του Γαλιλαίου

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού «ξαναχτυπά»: Ο Κολόμβος αναζητούσε τις Ινδίες, με βάση θεωρίες του Γαλιλαίου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Για δεύτερη φορά γίνεται περίγελος ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, αυτή τη φορά διότι δήλωσε πως ο Ιταλός θαλασσοπόρος και χαρτογράφος Χριστόφορος Κολόμβος, «ήθελε να φτάσει στις Ινδίες, βασιζόμενος στις θεωρίες του Γαλιλαίου». 

Μόνο που, η Αμερική, ως γνωστόν, ανακαλύφθηκε από τον Κολόμβο το 1492, ενώ ο Γαλιλαίος γεννήθηκε το 1564 - 80 χρόνια αργότερα...

Τον περασμένο Απρίλιο, ο υπουργός της κυβέρησης της Τζόρτζια Μελόνι είχε δηλώσει, κατά την διάρκεια παρουσίασης του νέου αρχαιολογικού περιπάτου της Ρώμης, πως «όταν σκεφτόμαστε το Παρίσι, μας έρχονται αμέσως στον νου τα Ηλύσια Πεδία, και όταν σκεφτόμαστε το Λονδίνο, η Times Square», συγχέοντας τη διάσημη πλατεία της Νέας Υόρκης με τον... ποταμό Τάμεση, πιθανώς. 

Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο, πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού, είχε διατελέσει και διευθυντής ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Due. Ακόμα πιο παλιά, ο Σαντζουλιάνο είχε ισχυριστεί πως ο ποιητής και φιλόσοφος Δάντης «ήταν ο ιδρυτής της δεξιάς σκέψης στην Ιταλία».

«Θα πρέπει να σας φαίνεται πολύ παράξενο που στην Ιταλία του 2024 ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο είναι υπουργός Πολιτισμού. Είναι αλήθεια. Θα έπρεπε να μας φαίνεται περίεργο. Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σε αυτό το τσίρκο των ανεπαρκών», αναφέρει ένα από τα χιλιάδες σχόλια κατά του Σαντζουλιάνο στα κοινωνικά δίκτυα.

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM