Μετά τον βανδαλισμό του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, την κλοπή του πίνακα του Σαλβατόρ Νταλί, ήρθε και μια καλή είδηση για την τέχνη.
Μια κλεμμένη προτομή του γάλλου γλύπτη Ογκίστ Ροντέν ανακαλύφθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού το οποίο ανήκε σε έναν έμπορο, στην κεντρική Γαλλία. Ο έμπορος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές αρχές καθώς ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε διάφορες κλοπές έργων τέχνης στη Λυόν.
Την προτομή είχε φτιάξει η μούσα και ερωμένη του Ροντέν, Καμίγ Κλοντέλ, και είχε κλαπεί πριν από 13 χρόνια από το αρχαιολογικό μουσείο Γκερέ. Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, η τιμή του γλυπτού αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Culture /
Βρέθηκε κλεμμένη προτομή του Ροντέν
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
«Ελληνική τραγωδία»: Οι φώκιες Monachus monachus κρύβονται σε σπηλιές για να γλιτώσουν από τον τουρισμό
Αντιδράσεις προκαλεί το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ για τη 17 Νοέμβρη που μιλάει ο Κουφοντίνας
Κυψέλη: Η εκδοχή της 16χρονης που επιτέθηκε με μαχαίρι στη 14χρονη
«Στα μπλόκα για όσο χρειαστεί» λένε οι αγρότες - Γιατί αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις
Αλεξανδρούπολη: Η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού
σχόλια