Μετά τον βανδαλισμό του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο, την κλοπή του πίνακα του Σαλβατόρ Νταλί, ήρθε και μια καλή είδηση για την τέχνη.
Μια κλεμμένη προτομή του γάλλου γλύπτη Ογκίστ Ροντέν ανακαλύφθηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού το οποίο ανήκε σε έναν έμπορο, στην κεντρική Γαλλία. Ο έμπορος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές αρχές καθώς ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε διάφορες κλοπές έργων τέχνης στη Λυόν.
Την προτομή είχε φτιάξει η μούσα και ερωμένη του Ροντέν, Καμίγ Κλοντέλ, και είχε κλαπεί πριν από 13 χρόνια από το αρχαιολογικό μουσείο Γκερέ. Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, η τιμή του γλυπτού αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Culture /
Βρέθηκε κλεμμένη προτομή του Ροντέν
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Γιατί δεν χάνω κιλά: Αυτοί είναι οι λόγοι - Τι πρέπει να τρώμε λιγότερο
Σκάνδαλο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς: Η «υπόθεση του φουσκωμένου καβάλου» συγκλονίζει το άλμα με σκι
Σία Κοσιώνη: Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται η δημοσιογράφος
Σέρρες: «Πάσχει εδώ και χρόνια από ψυχικά προβλήματα, ζω στο υπόγειο» λέει ο σύζυγος της καθηγήτριας
Τέσσερα περιστατικά σε 48 ώρες: Πώς οι παραλίες στην Αυστραλία έγιναν «τέλεια καταιγίδα» για καρχαρίες
σχόλια