Ιράκ: Δολοφόνησαν έξω από το σπίτι της δημοφιλή Tiktoker

Η Ιρακινή influencer Ομ Φαχάντ δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στη Βαγδάτη Facebook Twitter
0

Η αγαπητή Tiktoker Ομ Φαχάντ δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στη Βαγδάτη, στο Ιράκ, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ένας άνδρας με μοτοσικλέτα πυροβόλησε και σκότωσε την influencer γνωστή με το όνομα Ομ Φαχάντ έξω από το σπίτι της στη Βαγδάτη, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας του Ιράκ. Ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε την Tiktoker Ομ Φαχάντ ενώ εκείνη βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή Ζαγουνά την Παρασκευή, όπως είπε ανώνυμα στον Guardian ένας αξιωματούχος ασφαλείας. Μια άλλη πηγή είπε ότι ο δράστης προσποιούνταν ότι ήταν διανομέας.  

Η Ομ Φαχάντ έγινε γνωστή για τα ανάλαφρα βίντεο που ανέβαζε στο TikTok που έδειχναν την ίδια να χορεύει με ιρακινή μουσική φορώντας στενά ρούχα. Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ένα δικαστήριο την καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση επειδή ανέβασε «βίντεο που περιείχαν άσεμνο λόγο που υπονομεύει τη σεμνότητα και τη δημόσια ηθική». 

@om.fahd9

معليكم بلكفشهًً 😜🤣🤣🤣🐆🐆🐆😡

♬ الصوت الأصلي - om.fahd9

@om.fahd9♬ الصوت الأصلي - om.fahd9

@om.fahd9♬ الصوت الأصلي - المصمم ♤ T A K E N

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία το 2023 για να «καθαρίσει» τα social media όπως είπε, από περιεχόμενο που παραβιάζει τα ιρακινά «ήθη και παραδόσεις». Συγκροτήθηκε μια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για να εξετάσει το TikTok, το YouTube και άλλες πλατφόρμες με βίντεο που θα μπορούσαν να κριθούν ως προσβλητικά. Από τότε έχουν συλληφθεί αρκετοί influencers, σύμφωνα με τις αρχές. 

Παρά τα χρόνια πολέμου και θρησκευτικών συγκρούσεων που ξεκίνησαν από την εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών το 2003 για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, το Ιράκ έχει επιστρέψει σε μια κανονικότητα. Οι πολιτικές ελευθερίες ωστόσο για τις γυναίκες, τις σεξουαλικές μειονότητες και άλλες ομάδες, παραμένουν περιορισμένες στη συντηρητική ιρακινή κοινωνία. 

Το 2018, το μοντέλο και influencer Τάρα Φαρές δολοφονήθηκε από άνδρες στη Βαγδάτη. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM
Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Διεθνή / Έκθεση του ΟΗΕ κατονομάζει επιχειρηματικούς κολοσσούς που «κερδοσκοπούν από τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα»

Αμερικανικές εταιρείες όπως η Microsoft, η Alphabet Inc., η IBM και η Amazon, αλλά και Caterpillar, Rada, HD Hyundai, Volvo, Airbnb, Booking.com, Drummond,Barclays, BP είναι μεταξύ των εταιρειών που αναφέρει στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια για τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Διεθνή / Diddy: Στη φυλακή μέχρι την επιβολή ποινής - Δεν έχει δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση

Οι 12 ένορκοι τον απάλλαξαν για τρεις από τις πέντε σοβαρότερες κατηγορίες - Ο Κομπς γονάτισε, έκρυψε το πρόσωπό του και προσευχήθηκε, τρέμοντας, με το άκουσμα της ετυμηγορίας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Διεθνή / Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε «απαγορευμένη» βόμβα στο χτύπημα σε καφετέρια, αποκαλύπτει ο Guardian

Ειδικοί στο διεθνές δίκαιο εκτιμούν ότι η χρήση τέτοιου πυρομαχικού, παρά την επιβεβαιωμένη παρουσία αμάχων – μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι – είναι σχεδόν βέβαιο ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ενδέχεται να συνιστά έγκλημα πολέμου
LIFO NEWSROOM