Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter
0

ΑN ANAZHTATE μια συνταγή κοκτέιλ που να είναι δροσιστική, εύκολη στην παρασκευή της, με αλκοόλ ή χωρίς, τσεκάρετε παρακάτω τη λίστα με τα καλύτερα καλοκαιρινά κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσετε.

Διασκεδάζετε στο σπίτι; Αράζετε δίπλα στην πισίνα; Ή απλά θέλετε να χαλαρώσετε το απόγευμα μετά από μια κουραστική μέρα; Τι καλύτερο από ένα δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ. Επιλέξτε μία από τις 10 κορυφαίες εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023. Enjoy!

1.

Honey Highball

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
40 ml 12 ετών Single Malt Scotch Whisky
20 ml μέλι
Παγωμένο τσάι χαμομηλιού
1 φέτα λεμονιού

Εκτέλεση
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, προσθέστε το ουίσκι και το μέλι και ανακατέψτε απαλά.
2. Προσθέστε το παγωμένο τσάι χαμομηλιού και ανακατέψτε.
3. Ολοκληρώστε προσθέτοντας το λεμόνι και απολαύστε.

2.

Mojito

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
Ρούμι 
25 ml χυμός λάιμ
12 φύλλα μέντας
2 κουταλάκια του γλυκού πολύ λεπτή ζάχαρη
25 ml σόδα

Εκτέλεση
1. Πάρτε τις λεμονόκουπες από τα λάιμ και πιέστε τις στο ποτήρι μαζί με τη ζάχαρη.
2. Προσθέστε τη μέντα στο ποτήρι και πιέστε με κουτάλι.
3. Γεμίστε το ποτήρι κατά το ήμισυ με θρυμματισμένο πάγο, προσθέστε ρούμι και χτυπήστε το.
4. Συμπληρώστε με θρυμματισμένο πάγο και σόδα. Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μέντας.

3.

Gin Fizz με Elderflower και δεντρολίβανο

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
30 ml λικέρ Elderflower
Αφρώδες ροζέ κρασί
2 κλαδάκια δεντρολίβανου, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα παγωμένο ποτήρι coupe, προσθέστε το τζιν και το λικέρ από elderflower και ανακατέψτε απαλά.
2. Συμπληρώστε με το αφρώδες κρασί και γαρνίρετε με τα κλαδάκια δεντρολίβανου.

4.

Jamgria

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο γλυκό κρασί
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μούρα
100 ml σιρόπι σφενδάμου
500 ml λεμονάδα ή σόδα
100 ml κονιάκ
Πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Πάγος

Εκτέλεση
1. Προσθέστε τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα κατεψυγμένα μούρα, το σιρόπι σφενδάμου, το κόκκινο κρασί, τη λεμονάδα και το κονιάκ σε μια καράφα.
2. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως το σιρόπι σφενδάμου και να αναμειχθούν καλά όλα τα συστατικά.
3. Προσθέστε πάγο και, στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε βάζα μαρμελάδας (εξού και η ονομασία). Προσθέστε περισσότερο πάγο και φρούτα αν χρειάζεται.

5.

Virgin G&T

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν χωρίς αλκοόλ
20 ml premium εμφιαλωμένο τόνικ
1 φέτα αγγούρι
4 φέτες φράουλα

Εκτέλεση
1. Σε ένα ποτήρι με πάγο προσθέστε το μη αλκοολούχο τζιν, το τόνικ, το αγγούρι και τις φράουλες.
2. Ανακατέψτε καλά και ολοκληρώστε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι δεντρολίβανου.

6.

Strawberry Balsamic Smash

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού βαλσάμικο ξίδι
1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό σιρόπι
2 φέτες αγγούρι
2 φέτες λάιμ
½ φλιτζάνι νερό καρύδας
½ φλιτζάνι σόδα

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε τις φράουλες, το βαλσάμικο ξίδι, το σιρόπι, το αγγούρι και το λάιμ σε ένα σέικερ μέχρι να απελευθερωθούν οι χυμοί.
2. Προσθέστε το νερό καρύδας και λίγο πάγο. Ανακινήστε και στη συνέχεια στραγγίστε σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο.
3. Συμπληρώστε με σόδα και σερβίρετε.

7.

Summer Margarita

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
30ml Cointreau
50 ml λευκή τεκίλα
20 ml χυμός λάιμ
4 φρέσκες φράουλες
1 κουταλιά σιρόπι ζάχαρης

Εκτέλεση
1. Βάλτε στο ποτήρι λίγο ανθό αλατιού.
2. Στη συνέχεια, ρίξτε το Cointreau, την τεκίλα, το λάιμ και τις φράουλες σε ένα σέικερ με πάγο. Ανακατέψτε το, ανακινήστε το, σουρώστε το και σερβίρετε.
3. Ολοκληρώστε γαρνίροντας με ένα κλαδάκι δυόσμου για να δώσετε λίγη φρεσκάδα.

8.

To Κοκτέιλ του Ήλιου

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
60 ml σιρόπι μιμόζας*
20 ml χυμός λεμονιού
Ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση
1. Σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο, προσθέστε το τζιν, το σιρόπι μιμόζας και το χυμό λεμονιού. Συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό.
2. Ανακατέψτε απαλά και γαρνίρετε με ένα άνθος μιμόζας ή μια φέτα λεμονιού.

*Για να φτιάξετε το σιρόπι μιμόζας:
Σε μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάλτε 4 φλιτζάνια άνθη μιμόζας, 500 ml νερό, το χυμό ενός λεμονιού και 500 γραμμάρια ζάχαρη. Ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά μόλις διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σουρώστε το και τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές γυάλινο βάζο.

9.

Three Botanicals

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
50 ml τζιν (κατά προτίμηση ροζ τζιν)
20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
10 ml σιρόπι τριαντάφυλλου
Μια δόση γρεναδίνης
100 ml σόδα
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο, για γαρνίρισμα
Λεμόνι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Χρησιμοποιήστε ένα ψηλό ποτήρι και βρέξτε το χείλος με το κλαδάκι δεντρολίβανου και ένα λεμόνι.
2. Σε ένα shaker γεμάτο πάγο, ανακινήστε το τζιν, τον φρέσκο χυμό λεμονιού, το σιρόπι τριαντάφυλλου και τη γρεναδίνη.
3. Σουρώστε στο γεμάτο με πάγο ποτήρι και συμπληρώστε με σόδα. Ολοκληρώστε γαρνίροντας με το δεντρολίβανο και το λεμόνι.

10.

Tommy's Margarita

Οι 10 πιο εύκολες και δροσιστικές συνταγές καλοκαιρινών κοκτέιλ για το 2023 Facebook Twitter

Υλικά
60 ml λευκή τεκίλα
30ml χυμό lime
20ml μείγμα αγαύης

Εκτέλεση
1. Προσθέστε όλα τα συστατικά στο σέικερ.
2. Ανακινήστε και σουρώστε πάνω από φρέσκο πάγο σε κύβους σε ένα ποτήρι tumbler.
3. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ