Δολοφονία Άλκη: Σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και οι 12 κατηγορούμενοι – Η πρόταση της εισαγγελέως

Δολοφονία Άλκη: Σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και οι 12 κατηγορούμενοι – Η πρόταση της εισαγγελέως Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού. 

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, δεν προέκυψε η εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση ούτε συμπληρωματικές διώξεις των ήδη προφυλακισμένων.

Στην πρόταση των 86 σελίδων, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών θεωρεί ότι η ομάδα των οπαδών είχε σκοπό να σκοτώσει όλη την παρέα μέσα στην οποία ήταν ο άτυχος 19χρονος.

«Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο», σημειώνει στην πρότασή της η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών που ζήτησε να δικαστούν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν» προστίθεται στην πρόταση.

Η ογκώδης δικογραφία που περιλαμβάνει καταθέσεις μαρτύρων, εξετάσεις DNA, άρσεις επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη, διαβιβάστηκε στην αρμόδια εισαγγελέα στις αρχές Ιουνίου η οποία πρότεινε την παραπομπή ενός από τους κατηγορουμένους και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός από την παρέα του Άλκη ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/grtimes.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM