ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.1.2022 | 17:32

?

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω ότι ένας βίαιος σύζυγος μπορεί να είναι καλός πατέρας.Από όσο κατάλαβα οι αξιότιμοι σχολιαστές συμφωνούν.Αναρωτιέμαι γιατί όταν το είπε κάποιος "επίσημος" πέσανε όλοι να το φάνε ενώ σε επιμέρους συζητήσεις οι περισσότεροι συμφωνούνε.
20
 
 
 
 
σχόλια

Εξ, επειδη γραφτηκε ενα σχολιο απο εναν σχολιαστη δεν σημαινει πως αντιπροσωπευει ολους τους υπολοιπους. Εξηγησε αν θες ποιον "επισημο" εννοεις.
(Τωρα καταλαβα πως εννοεις τον βουλευτη).

Όχι, ένας βίαιος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι καλός πατέρας. Η βία δεν είναι μόνο σωματική, μπορεί να είναι λεκτική, συναισθηματική, οικονομική και πάει λέγοντας. Τα παιδιά τέτοιων ανθρώπων το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.

Δύσκολα παραδέχονται κάποιες την αλήθεια. Λόγω εγωισμού.
Βγάζουν την χολή τους σε κάποιους.
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε γυναίκες. (πέσανε να τον φάνε)

Το ότι εμμέσως υπερθεματιζεις υπέρ ενός βίαιου συζύγου με το άλλοθι του καλού πατέρα άραγε το κάνεις λόγω πεποιθησεων ή για άλλο λόγο; Σε κάθε περίπτωση είναι κόκκινο πανί για κάθε υποψήφια με στοιχειώδη νοημοσύνη.
Ιδιαίτερα τωρα που είναι σε έξαρση οι βιαιοπραγιες κατά γυναικών και δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, θα έπρεπε να σκεφτόμαστε και να γράφουμε όλοι πιο συνετα. Επίσης, πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος "ξεπλένει" τέτοιες συμπεριφορές είναι γιατί έχει παρόμοια κοσμοθεωρια.

@Πενθεσίλεια

Δεν είπα ποτέ ούτε καν έμμεσα, ότι είμαι υπέρ τέτοιων ανδρών.
Αν θεωρείς ότι έχω τέτοιες αντιλήψεις είναι δικό σου πρόβλημα.
Θεωρώ ότι το κακός σύζυγος και το καλός πατέρας, μπορούν να συνυπάρξουν.

Πως? Με το να βοηθάει οικονομικά το παιδί του ο χωρισμένος πατέρας, να το βλέπει και να περνάει χρόνο μαζί του σύμφωνα με τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Και γενικά να του παρέχει στοργή.
Εννοείται ότι οι γονείς θα μένουν χώρια μιας που έχουν πάρει διαζύγιο.

Και αν θυμάμαι καλά,. στις εξ αυτές, οι γυναίκες δεν ανέφεραν βία/άσχημη συμπεριφορά απέναντι στο παιδί.
Αν συμβαίνει, το αντίθετο, εννοείται θα παρθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Πες μου αν λέω κάτι παράλογο. Αλλά βέβαια, για σένα όλοι οι άνδρες είμαστε Ταλιμπάν και άχρηστοι πατέρες.

TheDude θα σου απαντησω στο ενα σκελος του σχολιου σου. Μπορει εσυ να νομιζεις πως ενας βιαιος συζυγος μπορει να ειναι καλος πατερας αλλα το δικαστηριο εχει αλλη αποψη. Για αυτο και οταν ενας αντρας ειναι βιαιος προς την πρωην συζυγο του, το δικαστηριο μπορει να του απαγορευσει να βλεπει το παιδι ή να το βλεπει μονο με την παρουσια της πρωην συζυγου ή να αποφασισει η πρωην συζυγος το ποτε και αν θα το βλεπει. Δεν περιμενουν να εκδηλωσει βιαιες τασεις στο παιδι για να παρθουν μετρα προστασιας. Οι νομοι ειναι εξαρχης αυστηροι με τετοιους αντρες επειδη ειναι αναξιοι εμπιστοσυνης.

@Spark

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου πρέπει να τηρούνται συμφωνώ, εφόσον είναι δίκαιες. Αλλά η συμπεριφορά που είχε ο άνδρας στην σύζυγο δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα συνεχιστεί και στο παιδί. Διαφορετική σχέση έχει με την σύζυγο και διαφορετική με το παιδί.
Ανάλογα την περίπτωση, δεν είναι όλες το ίδιο.

TheDude Αφορμη της εξομολογησης νομιζω ειναι το σχολιο που ειχες κανει στην εξομολογηση με τιτλο "τα καταφερα". Η κοπελα ελεγε πως ο αντρας της την εδερνε κτλ, τον χωρισε και αποφασισε το παιδι της να τον βλεπει, και εσυ τις ειπες πως μπραβο της που επελεξε στο τελος το παιδι να βλεπει τον πατερα του γιατι αν και χαλια συζυγος, ηταν καλος πατερας. Αναφερεται δηλαδη στα ατομα που εχουν την ιδια αντιληψη με εσενα.
edit: Τωρα ειδα το edit που εκανες στο σχολιο και καταλαβα τι εννοεις.

Ποιος είναι ο επίσημος, δεν κατάλαβα.
Το ότι είναι καλός πατέρας (δεν χτυπάει το παιδί του και του φέρεται ως πατέρας) δεν ξεπλένει τις βιαιοπραγιες ενάντια στη σύζυγο του ούτε μπορεί να αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μέσω της οποίας εξαγνιζονται όλες οι κακουργηματικου χαρακτήρα συμπεριφορές του.
Και οι Ταλιμπαν μπορεί να φέρονται σαν πατέρες στα παιδιά τους, δε σημαίνει ότι είναι καλοι ανθρωποι.

Κάτι πας να καλύψεις κι εσύ. Αραγε για ποιο λόγο προσπαθείτε μερικοί να υποβαθμίσετε τέτοιου είδους συμπεριφορές και να "ξεπλύνετε" τη βαρβαρότητα;

@Πενθεσίλεια

Επειδή διακρίνω έναν αδικαιολόγητο μισανδρισμό, θα σου πω το εξής.
Μπορεί κάποιος να είναι κακός σύζυγος, αλλά να είναι καλός/σωστός πατέρας.
Μην τα μπερδεύεις αυτά τα δυο.
Φυσικά εσύ το τερμάτισες και μιλάς για Ταλιμπάν και βαρβαρότητες. Μέση κατάσταση ποτέ, πάντα των άκρων.

Και ο σωστός πατέρας δεν σημαίνει μόνο ότι 'δεν χτυπάω το παιδί μου', διότι αυτό είναι δεδομένο.
Σημαίνει να το προστατεύει, να το αγαπάει, να το μεγαλώνει, να του προσφέρει αγαθά και μια σωστή ανατροφή.
Ναι μπορεί να είναι κακός σύζυγος, αλλά δεν σημαίνει ότι αναιρούνται τα παραπάνω.
Ανάλογα πράγματα ισχύουν και για μια γυναίκα.

Τι λες μωρέ;
Μέσα σε ένα σπίτι που υπάρχει κακοποίηση, φωνές και ξύλο πόσο σωστά νομίζεις μεγαλώνει ένα παιδι; Γιατί θίγεσαι με το "Ταλιμπαν" ; κάθε μέρα τα διαβάζουμε στις ειδήσεις. Χτες πάλι ο άλλος δεν έστειλε στην εντατική τη σύντροφό του, η οποία χαροπαλευει; Σε τι διαφέρει ο χαρακτήρας αυτος από έναν Ταλιμπαν, ε; Κοίτα να αναθεωρήσεις τις δικές σου ακραίες πεποιθήσεις περί κακοποίησης των γυναικών. Εγω δεν υποστηρίζω κανέναν βίαιο άνθρωπο για να ισχυρίζεσαι ότι είμαι των άκρων. Το ότι δεν "στρογγυλευω" τα πράγματα και γράφω ευθέως, χωρίς να τηρώ το politically correct μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά αυτός είναι ο τρόπος μου.

@Πενθεσίλεια

Είσαι γενικά της υπερβολής και των άκρων.
Επιπλέον βάζεις λόγια που δεν έχω πει.
Πότε έδειξα ότι έχω ακραίες πεποιθήσεις περί κακοποίησης γυναικών? Ή μήπως υποστήριξα κάτι τέτοιο?

Θέλω να κάνεις copy/paste αν είπα κάτι τέτοιο. Σε προκαλώ.

Προφανώς και σε μια τέτοια περίπτωση κακοποίησης το αποτέλεσμα είναιτο διαζύγιο, Ναι, θα ζούνε χωριστά. Δεν ανέφερα ΠΟΥΘΕΝΑ ότι πρέπει το ζευγάρι να μείνει μαζί και ότι η γυναίκα πρέπει να υποστεί τα χειρότερα.

Αλλά το γεγονός ότι ο πατέρας δεν φέρεται καλά στην μάνα δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάει το παιδί του ούτε ότι θα το παρατήσει. Πολλά χωρισμένα ζευγάρια περνάνε χρόνο με το παιδί τους, χωριστά.

Τι σχέση έχουν οι Ταλιμπάν, πως γίνεται να χρησιμοποιείς τέτοιο χαρακτηρισμό? Αν σε αποκαλούσα και εγώ με κάτι ανάλογα άσχημο, πως θα αντιδρούσες?

Υ.Γ. Με γουστάρεις, δεν εξηγείται αλλιώς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ