ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στις φυλακές Διαβατών- Χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στις φυλακές Διαβατών- Χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στις φυλακές Διαβατών, που πλέον χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί τόσο ανάμεσα σε κρατούμενους όσο και μεταξύ των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί 59 κρατούμενοι και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Από το βράδυ της Παρασκευής οι φυλακές Διαβατών χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες, μετά την ανακατανομή των κρατουμένων και αφού διενεργήθηκε απολύμανση. Στον πρώτο χώρο διαμένουν οι κρατούμενοι που διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, στον δεύτερο βρίσκονται όσοι βγήκαν αρνητικοί στα τεστ και στον τρίτο χώρο όσοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 20 Οκτωβρίου βρέθηκε θετικός ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών και έως τις 6 Νοεμβρίου τα κρούσματα ανάμεσά τους ήταν έξι. Όλοι οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε κατ'οίκον περιορισμό.

Στις 28 Οκτωβρίου κρατούμενους παρουσίασε πυρετό και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Όταν επέστρεψε στη φυλακή τέθηκε σε καραντίνα και την επόμενη ημέρα το τεστ του βρέθηκε θετικό στον ιό. Έως τις 8 Νοεμβρίου τα κρούσματα μεταξύ των κρατουμένων έφτασαν τα 19. διενεργήθηκαν 150 δειγματοληπτικά τεστ κυρίως σε κρατούμενους που είχαν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα και από αυτά τα 59 βρέθηκαν θετικά στον ιό. Πρόκειται για 58 κρατούμενους στη φυλακή και έναν ακόμη που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» λόγω αμυγδαλίτιδας και παρέμεινε εκεί.

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση χαρακτήρισε «εκτός ελέγχου» την κατάσταση στις φυλακές Διαβατών, κατηγορώντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για «εγκληματική αδιαφορία» στα αιτήματα κρατουμένων και σωφρονιστικών για μαζικά τεστ και απολύμανση, μετά τα πρώτα 4 κρούσματα.

Στην ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής απάντησε ότι «η πανδημία και ειδικά η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM