ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Ο Γιώργος Σταυρακάκης, εκτός των άλλων, είναι κιθαρίστας της Psychedelic Doom Band Automaton και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της Αθήνας.
0

Το γνωστό μπεργκεράδικο του Χολαργού ανανέωσε το μενού του, συμμάχησε με περισσότερες και πιο σπάνιες μπίρες και μετακόμισε στην Πρωτογένους, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Αθήνας και το μπέργκερ φαίνεται να είναι πιο απαραίτητο από οπουδήποτε αλλού.


Πίσω από το Monster Burger βρίσκονται ο Γιώργος Σταυρακάκης και η Κατερίνα Μπακάλου, αρχιτέκτονας και εικαστικός η οποία σχεδίασε εξ ολοκλήρου το μαγαζί, ακόμα και στην πιο μικρή του λεπτομέρεια. Ο Γιώργος, εκτός των άλλων, είναι κιθαρίστας της Psychedelic Doom Band Automaton και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της Αθήνας. Χρόνια στην εστίαση με το Κρητικό «Μπιφτεκάτσι», που βρισκόταν πρώτα στην Μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας και μετά στον Χολαργό, δεν ήταν καθόλου περίεργο να κάνει δυναμική στροφή στα μπέργκερ με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.

Έτσι, στο Monster Burgers & Beers, βρίσκεις μπέργκερ με ονόματά που προέρχονται από μπάντες των '70s, είναι τεράστια, έχουν έντονη προσωπικότητα και δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στη γεύση.


Το μαγαζί θυμίζει κλασικό μπεργκεράδικο της Αμερικής. Μακρόστενο και ψηλοτάβανο, με τραπέζια απλά και ρετρό καρέκλες ή πάγκους με δερμάτινη πλάτη. Στο βάθος υπάρχει το πάσο για τις παραγγελίες, που ξεχωρίζει την κουζίνα από τον υπόλοιπο χώρο και ψηλά αναρτημένος στον τοίχο βρίσκεται ένας φωτεινός κατάλογος με το μενού. Πιο κλασικό δεν γίνεται.

Στο Monster Burgers & Beers, βρίσκεις μπέργκερ με ονόματά που προέρχονται από μπάντες των '70s, είναι τεράστια, έχουν έντονη προσωπικότητα και δεν κάνουν κανένα συμβιβασμό στη γεύση.


Παραγγείλαμε αμέσως και το πρώτο που ζητήσαμε ήταν το Monster Burger, που είναι ένα από τα εμβληματικά της κουζίνας. Σε ψωμάκι pretzel και με chili con carne να δίνει την κάψα που χρειάζονται οι ζεστές, ακόμη, μέρες της Αθήνας, σίγουρα είναι ένα χαρακτηριστικό μπέργκερ που οφείλει να δοκιμάσει όποιος επισκέπτεται για πρώτη φορά το μαγαζί.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Αll time classic Mac 'n' Cheese με το κοφτό μακαρονάκι να βουλιάζει μέσα στο λιωμένο τυρί και την μπεσαμέλ.


Στη συνέχεια, και χωρίς να το παραγγείλουμε, κατέφτασε μπροστά μας το all time classic πιάτο Mac 'n' Cheese με το κοφτό μακαρονάκι να βουλιάζει μέσα στο λιωμένο τυρί και την μπεσαμέλ. Αυθεντική, αμερικάνικη γεύση, που βρίσκεις σπάνια στα μαγαζιά του είδους και ακόμα πιο σπάνια αποδίδεται τόσο καλά. Είχαν δίκιο τα παιδιά του μαγαζιού που επέμεναν να το δοκιμάσουμε.

Συνεχίσαμε. Εξάλλου, είχαμε φτάσει με άγριες διαθέσεις, γι' αυτό και στο τραπέζι δεν άργησε να έρθει ένα Pulled Pork Burger. Διαλέξαμε το Poobah, με τραγανό bacon και κρεμμύδια, sauce μπίρας και iceberg. Καλό, τρυφερό κρέας που δένει τέλεια με τα υπόλοιπα συστατικά και προσφέρει την καλύτερη εναλλακτική για όσους δεν αγαπούν το μοσχάρι αλλά θέλουν και κάτι brutal για το στομάχι τους.


Εξαιρετικό και πιο κομψό αποδείχθηκε και το Budgie Burger με truffle mayo, cheese fondue και τραγανά κρεμμύδια. Πιο μαζεμένο, σε μέγεθος, από τα υπόλοιπα, με το ίδιο ζουμερό και σωστά ψημένο μπιφτέκι και με γενναίες δόσεις τυριού. Σ' αυτό το σημείο, θα πρέπει να πω ότι ένας από τους παράγοντες επιτυχίας των μπέργκερ είναι το ψωμάκι. Στο Budgie Burger, το brioche ψωμάκι συγκρατούσε απαλά το μπιφτέκι με τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς να βαραίνει γευστικά το αποτέλεσμα.


Κάτι τέτοια σκεφτόμουν, όταν βρέθηκε στο κέντρο του τραπεζιού ένα μπέργκερ γίγας, ένα πιάτο αμαρτωλό και πολυδιάστατο, κάτι που μόνο ένας ήρωας ή ένας πεινασμένος μπορεί να το απολαύσει. Μιλάω για το Orang Utan με το αβγό στην κορυφή, που έχει και μπιφτέκι και παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο και διπλό bacon. Σε όλα αυτά και δίπλα στην chili mayo υπάρχει και το σκορδοβούτυρο που απογειώνει τη γεύση και σε κάνει να μη θέλεις να σταματήσεις να το κατασπαράζεις.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Orang Utan
To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Μην ξεχάσεις να αφήσεις λίγο χώρο στο στομάχι σου για το γλυκό.


Γύρισα το κεφάλι μου διακριτικά από την άλλη πλευρά για να το αποφύγω και αφοσιώθηκα στο Vegan Burger που είχα ζητήσει να δοκιμάσω. Κάθε φορά που γεύομαι κάτι vegan που αντιγράφει τόσο καλά την πραγματική γεύση του κρέατος και με ξεγελάει τόσο πανηγυρικά, ενθουσιάζομαι! Το μπιφτέκι ήταν περισσότερο από άψογο και το μπέργκερ δεμένο με συστατικά που το έκαναν λαχταριστό και χορταστικό όσο ένα κανονικό του καταλόγου. Αν θέλεις κάτι ανάλογο, ζήτησε το Captain Beygond και θα το ευχαριστηθείς.


Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτείς το Monster Burgers & Beers είναι, φυσικά, οι μπίρες με τις οποίες θα συνοδεύσεις το φαγητό σου. Αρχικά, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις draft, lager, Weiss, pils, με καταγωγή από την Κρήτη που φέρνει αποκλειστικά ο Γιώργος στο μαγαζί. Είναι ευκολόπιοτες, με πλούσια γεύση και τέλειο άρωμα. Επιπλέον, υπάρχουν σε τενεκεδάκια οι Brewdog, που έχουν πολλούς λάτρεις, καθώς και οι Stone Brewing. Αν πάλι δεν θέλεις μπίρα, στο μαγαζί σερβίρεται draft margarita, ιδανική για τον Σεπτέμβρη, ο οποίος στην Ελλάδα είναι παραδοσιακά καλοκαιρινός μήνας.


Μην ξεχάσεις να αφήσεις λίγο χώρο στο στομάχι σου για το γλυκό. Τόσο τα σπιτικά cookies από την ομάδα του I Cake You όσο και το λιτό και υπέροχο παγωτό μηχανής στην αδιαπραγμάτευτη γεύση της βανίλιας είναι ό,τι πρέπει για ένα γεύμα που θέλεις να κλείσεις χαμογελώντας από ικανοποίηση.

To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Ένας ακόμα λόγος για να επισκεφτείς το Monster Burgers & Beers είναι, φυσικά, οι μπίρες με τις οποίες θα συνοδεύσεις το φαγητό σου.
To Monster Burgers & Beers κατέβηκε στου Ψυρρή Facebook Twitter
Pulled Pork Burger

Monster Burgers & Beers, Πρωτογένους 8, Ψυρρή, Τηλ: 2103250324, www.mosterburgers.gr, Instagram, Facebook

Γεύση
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ