Όσκαρ: Τα νέα σχέδια της Ακαδημίας - Αλλαγές και στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας

Όσκαρ: Τα νέα σχέδια της Ακαδημίας - Αλλαγές και στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Facebook Twitter
0

Τα σχέδιά της για να αυξήσει την διαφορετικότητα στον κινηματογράφο ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, παρουσιάζοντας το «Academy Aperture 2025».

«Παρόλο που η Ακαδημία έχει κάνει βήματα, γνωρίζουμε πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιες ευκαιρίες», ανέφερε σε δήλωση ο Dawn Hudson, CEO της Ακαδημίας. «Η ανάγκη να ασχοληθούμε με το ζήτημα είναι επείγουσα. Για το λόγο αυτό, θα διορθώσουμε -και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε- τους κανόνες και τις διαδικασίες ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα ακουστούν και θα τιμηθούν όλες οι φωνές», πρόσθεσε.

Προς αυτόν τον σκοπό, η Ακαδημία σε συνεργασία με την Producers Guild of America (PGA), μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 θα δημιουργήσουν μια task force με κορυφαίους της βιομηχανίας «για την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων στάνταρ σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής».

Επίσης, ξεκινώντας από την 94η απονομή των Βραβείων Όσκαρ για τις ταινίες του 2021, η κατηγορία για την Καλύτερη Ταινία θα περιλαμβάνει 10 υποψηφίους, αντί να αλλάζει κάθε χρόνο ο αριθμός.

«Μέσω της αφοσίωσης και της συντονισμένης προσπάθειας του διοικητικού συμβουλίου μας και μελών της επιτροπής, η Ακαδημία υπερέβη τους στόχους της πρωτοβουλίας A2020. Ωστόσο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πόσα περισσότερα χρειάζονται να γίνουν, και πρέπει να αφουγκραστούμε, να μάθουμε και να αποδεχθούμε την πρόκληση», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ακαδημίας, David Rubin. 

Σε σχετικό δελτίο τύπου, ανακοινώθηκε επίσης πως θα εισαχθεί τριμηνιαία διαδικασία προβολών μέσω του Academy Screening Room, της ιστοσελίδας streaming για τα μέλη της Ακαδημίας, που θα ξεκινήσει αντίστοιχα στην 94η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ. «Καθιστώντας εφικτό για τα μέλη να μπορούν να δουν ταινίες που κυκλοφόρησαν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η Ακαδημία διευρύνει έτσι την έκθεση κάθε ταινίας, εξασφαλίζοντας πως όλες οι επιλεγμένες ταινίες θα είναι διαθέσιμες στα μέλη που ψηφίζουν». 

Με πληροφορίες από Variety

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

*Ακόμη και το πιο σφοδρό ξυράφι υπήρξε κάποτε λουλούδι/ από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Ακόμη και το πιο σφοδρό ξυράφι υπήρξε κάποτε λουλούδι/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Από το σοκ της Peaches μέχρι τη σιωπηρή δύναμη σωμάτων που άντεξαν χωρίς να εξηγηθούν, ο Πάνος Μιχαήλ εξερευνά τι σημαίνει να κατοικείς το σώμα σου χωρίς διαπραγμάτευση. Ένα πολυποστ της ΟΑΣΗΣ για την επιθυμία ως πολιτισμό και την αντοχή ως μορφή αλήθειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
*Το δέρμα που κατοικώ/από τον Πάνο Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Το δέρμα που κατοικώ/ από τον Πάνο Μιχαήλ

Σε αυτό το πολυποστ, ο Πάνος Μιχαήλ κοιτάζει τη σύγχρονη κουλτούρα μέσα από εκείνο το μικρό σκοτεινό διάκενο όπου κάτι λείπει και ακριβώς γι’ αυτό γίνεται ορατό. Από τη Charli XCX που παλεύει να ξαναβρεί το σώμα της μέσα στο ίδιο της το είδωλο, μέχρι τη Cindy Sherman που αποκάλυψε νωρίς τη βία της μίμησης· από τη σωματική ένταση του HYACYN μέχρι τη λαϊκή, ανθρώπινη ματιά του Martin Parr. Ένα queer πολυποστ για την επιμονή της παρουσίας σε μια εποχή που δεν αντέχει την ατέλεια.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πόσο κοστίζει να βγαίνεις στην Αθήνα;

Culture / Πόσο κοστίζει να βγαίνεις στην Αθήνα;

Από τις θεατρικές σκηνές και τις σκοτεινές αίθουσες μέχρι τα μεγάλα dance events και τα πιο περιζήτητα τραπέζια της Αθήνας, πόσο κοστίζει πραγματικά η επαφή με όσα συμβαίνουν στην πόλη; Πού βρισκόμαστε σε σχέση με λίγα χρόνια πριν και πού σε σχέση με το εξωτερικό;
THE LIFO TEAM
Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Portraits 2025 / Τα πρόσωπα που άλλαξαν κάτι στον πολιτισμό και υπόσχονται πολλά ακόμα για το μέλλον

Kάποιοι το κάνουν για χρόνια, άλλοι εμφανίζονται πρώτη φορά ή είναι ακόμα στην αρχή της θαυμαστής τους πορείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2024 έκαναν τη διαφορά και απ' ό,τι φαίνεται το 2025 θα συνεχίσουν ακάθεκτοι. Η ομάδα της LifΟ μίλησε μαζί τους.
THE LIFO TEAM
«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.