Το ομώνυμο βιντεοκλίπ της ταινίας Σούλα Έλα Ξανά τα έχει όλα: κολυμβητές με σκουφάκια καθισμένους σε θρανία σχολείου που τραγουδούν ρυθμικά «Σούλα έλα ξανά», τρεις Πολίτισσες θείες (Μίνα Αδαμάκη, Ερριέττα Μουτούση, Σόφη Ζανίνου), χρυσόσκονη, ποδηλάτες και skaters μπροστά από τη Βουλή και κυρίως τη Ζέτα Μακρυπούλια ντυμένη με γκρι λαμέ φόρεμα να τραγουδάει πάνω σε μια ντισκομπάλα. Δεν είναι παρά μια μικρή ένδειξη του τι ακριβώς θα επακολουθήσει στη νέα ταινία του Βασίλη Μυριανθόπουλου Σούλα Έλα Ξανά με πρωταγωνίστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η Σούλα Σαρημπουγιούκη, ετών τριάντα και δασκάλα στο επάγγελμα αποφασίζει ξαφνικά να παντρευτεί. Υποψήφιοι γαμπροί οι τέσσερις πρώην της. Το μόνο πρόβλημα; Έχουν από ένα ανυπέρβλητο κουσούρι ο καθένας τους. Ο ένας είναι γυναικάς (Κώστας Φραγκολιάς), ο άλλος παθολογικά ζηλιάρης (Κώστας Γαβράς), ο τρίτος είναι τσιγγούνης (Μιχάλης Μαρίνος) και ο τελευταίος (Μέμος Μπεγνής) είναι μαμάκιας.

Καταρχάς, ήθελα να σε ρωτήσω πως είναι να σε λένε Σούλα Σαρημπουγιούκη;

Το όνομα είναι πολύ κωμικό. Πάρα πολλοί το μπέρδευαν και «ξαναπηγαίναμε» από την αρχή. Η κ. Σαμπάχ θυμάμαι έκανε πολλά σαρδάμ. Είχαμε μια σκηνή στο νοσοκομείο που έπρεπε να βγει και να μου πει «κ. Σαρημπουγιούκη», κι όλο μπερδευόταν.

Στην ταινία, η Σούλα, με το που γίνεται 30, πανικοβάλλεται και θέλει να παντρευτεί. Γιατί νομίζεις ότι την πιάνει αυτό;

Νομίζω ότι είναι μια ξαφνική απόφαση λίγο της τρέλας, γιατί έχει μεγαλώσει μόνη της και πολύ ανεξάρτητη, χωρίς να έχει μάθει να δίνει λογαριασμό. Έχει και αυτές τις θείες βέβαια που την έχουν αποτρελάνει. Πανικοβάλλεται και λέει «παντρεύομαι» από αντίδραση.

Σας ρωτάνε όλοι, εάν έπρεπε με το ζόρι να διαλέξετε έναν ποιον θα διαλέγατε;

Ε, και τι, θα με ρωτήσεις και συ;

Όχι. Νομίζω ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί κανείς με κανένα από τα τέσσερα ελαττώματα.

Ε, ναι. Δεν μπορείς να διαλέξεις κανέναν από αυτούς, εκτός κι αν έχεις αντίστοιχο ελάττωμα, ώστε να μπορείς να συνυπάρξεις μαζί του.

Ποια κοινά νομίζετε ότι έχετε με την ηρωίδα;

Νομίζω ότι έχω την ανεξαρτησία της - επαγγελματικά στηρίζεται στα πόδια της, είναι δασκάλα. Τον τρόπο που ζει τη ζωή της, που παίρνει τις αποφάσεις της....

Μετά τη διασκευή του «Νύχτα στάσου» και σε αυτή την ταινία τραγουδάτε το ομώνυμο τραγούδι;

Με δυσκολεύει όλο αυτό γιατί δεν το κάνω κάθε μέρα. Με αγχώνει, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι μέρος της δουλειάς μας. Όταν βέβαια έχεις ένα στούντιο και όλα είναι οργανωμένα, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Φαντάζομαι θα είχατε και προτάσεις να τραγουδήσετε σε πίστα;

Ε... σοβαρές όχι. Εξάλλου, δεν αισθάνομαι ότι κάνω και κάτι διαφορετικό - είναι κομμάτι της δουλειάς μας πολλές φορές να τραγουδάμε. Υπάρχουν ηθοποιοί πιο εκπαιδευμένοι στο τραγούδι από ‘μένα.

Η επιτυχία του Μόλις Χώρισα ήταν ένας παράγοντας που σας έκανε να πείτε το ναι στο Σούλα Έλα Ξανά;

Νομίζω ότι αυτό που με έκανε να πω το ναι ήταν ένας συνδυασμός: μου άρεσε που την ταινία την έκανε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος και μου αρέσει πολύ και ο κινηματογράφος ως είδος. Το ναι το δικό μου δεν αντικατοπτρίζεται σε αυτό το πράγμα - στην εμπορική επιτυχία. Θέλω να πω, όση εμπορική επιτυχία και αν επρόκειτο να έχει η ταινία, αν δεν τα πήγαινα καλά με το Βασίλη και την εταιρεία παραγωγής, την Οντεόν, δεν θα έκανα την ταινία. Υπάρχουν εξάλλου ήδη σκέψεις για την επόμενη ταινία με το Βασίλη.

Απ' ό,τι είδα έχετε εφτά παραστάσεις την εβδομάδα, κάνατε και σίριαλ και την ταινία. Πότε προλαβαίνετε;

Όταν ξεκινήσαμε τα γυρίσματα για την ταινία κάναμε πρόβες ακόμα για το θεατρικό - ήταν φθινόπωρο. Ήταν μια περίοδος συνεχούς εργασίας. Δεν ξέρω πώς τα βόλεψα. Τα κατάφερα, με κάποιο κόστος βέβαια. Γιατί, εκτός από την κούραση τη σωματική υπήρχε και η κούραση του μυαλού με 2-3 διαφορετικές δουλειές. Πατούσα ένα διακόπτη και ήμουνα η Σούλα στην ταινία μετά ήμουν η Σοφία στο Κλείδι του Παραδείσου και μετά ήμουνα η Τζέιν Στις κουζίνες. Άλλο συνεργείο, άλλοι άνθρωποι, άλλοι ρόλοι. Από την άλλη, έχει ένταση όλο αυτό, μια ενέργεια μαγική που μου ανεβάζει την αδρεναλίνη.